PhotoVoice – un atelier cu valențe comunitare pentru copiii din Giulești-Sârbi

În cadrul atelierului de Photovoice, copiii de vârstă școlară din Cartierul Giulești Sârbi, beneficiari ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, învață să privească realitatea prin obiectivul aparatului de fotografiat.

Atenți la detalii și la neobișnuitul din jur, de multe ori ascuns sub aparența banalității, micuții înscriși în Programul PIED au realizat o serie de materiale grupate în jurul temei ”universul din apropiere”, lucrări pe care vă invită să le urmăriți atât pe pagina proprie de Facebook, cât și pe site-ul dedicat acestui program www.pied.ro

Colajele de fotografii, concretizate într-o expoziție virtuală, abordează  teme de interes pentru comunitatea din care fac parte, făcând vizibile speranțele pentru viitor, dar și nevoile persoanelor și grupurilor vulnerabile care locuiesc în acest cartier.

Dezvoltat de Caroline C. Wang de la Universitatea din Michigan, Ann și Mary Burris și asociati în cercetare de la Școala de Studii Orientale și Africane, conceptul PhotoVoice este o metodă dinamică, inovatoare, de evaluare și de reflecție comunitară, ce se bazează pe informare și cercetare participativă.

Se consideră că utilizarea fotografiei, însoțită de un mesaj relevant, poate ridica barierele necunoasterii unor aspecte din viața unor persoane, a unui grup în situații vulnerabile, fiindcă permite ilustrarea calității vieții de zi cu zi a acestora.

Este și motivul pentru care coordonatorii Programului PIED au inclus această tehnică printre metodele de educație nonformală pe care le aplică în încercarea de a atinge obiectivele de lungă durată ale proiectului.

Programul PIED este un proiect al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, derulat inițial prin intermediul unor fonduri nerambursabile puse la dispoziție de Mecanismul Financiar al Spațiului European.

În cadrul programului, un număr de peste 250 de copii din comunitatea Giuleşti-Sârbi au parte de supraveghere și sprijin la efectuarea temelor, meditații prin metode educative nonformale, o masă caldă sau o gustare zilnic, consiliere psihologică, dar și de activități extrașcolare precum cursuri de fotografie, ieșiri în parcuri sau muzee, excursii în afara Bucureștiului.

Toate au scopul de a deschide noi orizonturi pentru acești copii amenințați de abandon școlar și izolare socială.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001