În sectorul 6, copiii marchează sărbătorile prin ateliere de creație indoor și outdoor

În ciuda pandemiei și a restricțiilor cu care această perioadă vine la pachet, la Centrul de Plasament “Acasă”, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, zilele de sărbătoare din această mini-vacanță nu vor trece fără voie bună, dovedind că, de multe ori, avem nevoie doar de puțină creativitate și implicare pentru a ne simți bine în orice condiții.

De Sfântul Andrei, copiii și adolescenții din cadrul centrului vor fi implicați în mai multe ateliere de creație, în funcție de ce le place și ce vor să experimenteze. Vor putea alege dintre un atelier de pictat icoane pe sticlă, un atelier în care vor realiza Sporul Casei sau un atelier în care vor planta grâu în ghivece, o veche tradiție specifică Sfântului Andrei, care, potrivit bătrânilor, ne poate spune cât de rodnic și bogat va fi următorul an.

Distracția va continua și de Ziua Națională a României, atunci când copii își vor împărți timpul între activități indoor și outdoor – în interior vor participa la un atelier inedit de string art, ce le va pune la încercare îndemânarea, atenția, concentrarea și răbdarea, în timp ce afară vor realiza harta României din frunze și vor marca fiecare zonă regională prin diverse obiecte specifice.

La finalul zilei vor realiza brățări tricolore care să le amintească de frumoasa zi de 1 Decembrie 2020, în care au petrecut timp plăcut împreună cu familia Acasă.

Prin Centrul de Plasament Acasă, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 reușește să ofere copiilor și tinerilor fără aparținători șansa la o familie, la un mediu sigur, la o dezvoltare fizică și emoțională sănătoasă, precum și la intervenții de specialitate – psihologică, socială sau educațională – atunci când este nevoie.

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2021 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001