Copiii de la ”Acasă” iubesc florile și mișcarea în aer liber

Centrul de Plasament ”Acasă”, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, a organizat în această săptămână o acțiune în aer liber dedicată grădinăritului.

Copii cu vârste între 9 – 16, beneficiari ai centrului, au primit sape, greble și stropitori pentru a amenaja și a împodobi cu flori micul spațiul liber aflat în incintă.

Culori, cauciucuri, pantofi, cizme, ghivece și jardiniere au fost asamblate și combinate în mod creativ pentru a da viață unui colț de curte ce părea uitat.

Mai mult decât o simplă recreere, acțiunea a avut ca scop creșterea coeziunii de grup și a spiritului de echipă la acești copii și adolescenți care se pregătesc pentru viața independentă.

Cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, astfel de acțiuni sunt organizate periodic pentru a stimula inițiativa și încrederea de sine, a reduce nivelul de stres cauzat de pandemia CoVid-19 și a exersa  abilitățile motorii și de motricitate ale participanților

În plus, tendința de a folosi în exces mediul online, în special rețelele de socializare, duce la izolare și sedentarism în rândul copiilor și adolescenților, cu efecte negative asupra sănătății fizice și psihice.

Dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase este o necesitate în viața fiecăruia dintre noi, cu atât mai mult în rândul beneficiarilor Centrului ”Acasă”, lipsiți de îndrumarea părinților și de stimulentele unui mediu familial obișnuit.

Activitatea în aer liber din aceste zile a dus la întărirea conexiunii dintre specialiștii centrului și beneficiari, favorizând exersarea unor abilități de viață independentă.

Centrul de plasament ”Acasă” oferă servicii de cazare, îngrijire, dezvoltare personală,  integrarea socială și profesională pentru 24 de copii și tineri de vârstă școlară din Sectorul 6, care nu au posibilitatea de a crește și a se dezvolta în sânul unei familii.

Rețele sociale

 

Informații despre vaccinarea împotriva COVID-19 din sectorul 6.

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2021 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001