Săptămâna Națională a Voluntariatului, debut cu succes în Sectorul 6

Ieri, 09 septembrie 2020, în cadrul programului Săptămâna Națională a Voluntariatului, Primăria Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, a fost gazda evenimentului “Comunitatea – un loc accesibil pentru fiecare”, desfășurat în cadrul Magazinului Caritabil SocialXChange Drumul Taberei.

La acțiune ne-a onorat cu prezența Excelența Sa, domnul Roberto Musneci, Ambasadorul Ordinului Suveran, Militar şi Ospitalier al Sfântului Ioan Botezătorul de Ierusalim, de Rodos şi de Malta, care a fost impresionat de proiectul și conceptul magazinelor caritabile SocialXChange, pe care le consideră o soluție excelentă de responsabilizare a cazurilor sociale, dar și de implicare a comunității în dezvoltarea persoanelor vulnerabile. De asemenea, ne-am bucurat de prezența Serviciului de Ajutor Maltez în România, parteneri care ne-au împărtășit din experiențe și care, de-a lungul timpului, au susținut activ întregul proiect prin donații de mobilier și rechizite școlare.

Mulțumirile noastre se îndreaptă și către vechii noștri parteneri, prezenți la eveniment: Asociația ,,Help the people”, profesorii și studenții Universității Naționale de Educație Fizică și Sport București, precum și reprezentanții Asociației Studenților în Construcții București, cei care, în perioada pandemiei, ni s-au alăturat eforturilor de a livra alimente către persoanele vulnerabile din comunitate.

Discuțiile continuă și astăzi, de data aceasta la Magazinul Caritabil SocialXChange Crângași, aflat pe Calea Crângași nr. 3. Scopul acestor întâlniri este acela de a pune la aceeași masă oameni dornici să găsească împreună soluții pentru cei aflați în nevoie, în momentul în care își doresc să găsească o locuință decentă.

Nu întâmplător, gazdele întâlnirilor sunt cele două magazine Caritabile SocialXChange din Sectorul 6, structuri implicate activ și novator la nivelul comunității în reducerea decalajelor sociale generate de sărăcie și excluziune, cu rol în recuperarea resurselor comunitare și realocarea acestora spre categoriile sociale defavorizate. Donatori ai magazinului sunt membri ai comunităţii Sectorului 6, persoane fizice sau juridice care au ales să participe la programul caritabil SocialXChange, un proiect de succes, implementat și ulterior extins de Primăria Sectorului 6.

Manifestările din această săptămână sunt parte integrantă a evenimentului organizat la nivel național de către Asociația Pro Vobis cu ocazia Săptămânii Naționale a Voluntariatului, ediția a XIX-a, intitulată ,,Orașe și comunități durabile”, în cadrul proiectului Build Solid Ground.

Opțiuni pagină

Citește pagina

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2020 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design