Recuperarea persoanelor cu dizabilități, o prioritate în Sectorul 6

Zilele favorite pentru Mihai sunt mereu lunea și miercurea, atunci când este programat să vină la Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități. Specialiștii de acolo pregătesc nenumărate activități de creație, în cadrul terapiei ocupaționale, pe lângă ședințele de consiliere individuală. La fel ca el sunt și alți 27 de beneficiari ai centrului, care săptămânal sunt programați pentru terapie.

Mai mult, o dată la două săptămâni, beneficiarii se bucură și de activități în aer liber. Ziua de joi este dedicată muzicoterapiei, unde, sub îndrumarea lui Jean Baptiste, beneficiarii utilizează instrumente muzicale, ascultă cu atenție sunetele produse de mâinile lor și descoperă cu mirare că pot genera reacții. Vinerea, instructorul Adrian Perian îi invită la dans, o terapie prin mișcare, ce le aduce bucurie și îi entuziasmează. Totul are loc în curtea Centrului pentru Persoane Vârstnice “Floare Roșie.”

Peste 100 de persoane cu dizabilități – copii și adulți – au reînceput activitățile de recuperare și reabilitare în cadrul centrelor specializate din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6. Activitatea se reia treptat, cu respectarea strictă a normelor de igienă, în deplin acord cu legislația în vigoare. Pentru prevenirea transmiterii infecțiilor virale, centrele sunt dotate cu:

  • dozator cu soluție dezinfectantă pentru mâini la intrarea în unitate,
  • covorașe dezinfectante amplasate la intrare,
  • soluții dezinfectante pentru mâini și pentru suprafețe,
  • purificator de aer,
  • filtru UV ,
  • mănuși de protecție,
  • măști de protecție de unică folosință.

Accesul în centre se va face doar pe bază de programare, după ce specialiștii centrelor obțin toate informațiile necesare despre sănătatea beneficiarilor, iar sesiunile de lucru vor varia între două și trei ore pe zi.

La intrarea în centre, fiecărei persoane i se verifică temperatura, care nu trebuie să depășească 37,3 grade, și i se asigură materiale sanitare pentru dezinfectarea mâinilor. În cazul în care prezintă simptome asociate COVID-19 (tuse, febră, strănut, dureri în gât), beneficiarii/aparținătorii/reprezentanții legali sunt trimiși acasă și îndrumați către medicul de familie.

Opțiuni pagină

Citește pagina

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2020 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design