Solidar Social, un medicament de suflet pentru comunitatea Sectorului 6

“Fie ca hrana să îți fie medicament și medicamentul hrană.” Cuvintele lui Hipocrate primesc o nouă însemnătate în această perioadă specială, în care nimic nu pare să semene cu ce știam. Cu siguranță, Chef Adi Hădean și echipa lui de bucătari voluntari au reușit să transforme hrana într-un medicament de suflet pentru multă lume, începând cu data de 1 aprilie 2020.

Atunci a început #SolidarSocial și până în prezent întreaga echipă a gătit peste 36.500 porții de mâncare, pe care, cu ajutorul lucrătorilor Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, le-a donat către cadrele medicale din primă linie, vârstnicii singuri din sectorul 6 și copiii din comunitatea defavorizată Giulești-Sârbi, înscriși în Programul PIED.

La copiii mai mici sau mai mari din cartierul Sectorului 6, care se confruntă cu numeroase cazuri de familii cu venituri modeste și cu o rată crescută de abandon școlar, sunt livrate zilnic un număr de 170 de porții de mâncare.

Dacă vrei să te alături și tu proiectului #ActivSocial, scrie la ajut@activsocial.ro și vei primi toate informațiile de care ai nevoie. Avem nevoie de implicarea ta!

Mulțumim tuturor celor care s-au alăturat cauzei noastre, în special Mol România și Autonom. Împreună suntem Solidar Social, într-o perioadă în care este cea mai mare nevoie de solidaritate socială!

PIED (Program Integrat de Educaţie pentru Diversitate) este derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 și se află în perioada de sustenabilitate, cu susţinere financiară de la Bugetul Local al Sectorului 6, după ce a beneficiat iniţial de fonduri nerambursabile prin intermediul Granturilor SEE norvegiene. Copiii din Giuleşti-Sârbi incluşi în proiect beneficiază de servicii de tip afterschool constând în supraveghere şi sprijin în efectuarea temelor, educaţie prin metode nonformale, ateliere de creaţie, activităţi sportive şi de petrecere a timpului liber.

”Solidar Social” este numele proiectului derulat în aceste zile de maestrul Chef  Adrian Hădean și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, prin intermediul căruia cei care luptă în prima linie împotriva răspândirii virusului CoVid-19, precum medici sau asistenți,  dar și persoanele defavorizate din Sectorul 6, primesc, alături de o masă caldă zilnic, și un semn binevenit de apreciere și încurajare.
36.713 de porții de mâncare caldă au fost gătite și distribuite până acum în cadrul proiectului, ajungând în fiecare zi acolo unde este mai multă nevoie de ele. Informații suplimentare se găsesc pe pagina web a proiectului, activsocial.ro

Opțiuni pagină

Citește pagina

Rețele sociale

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2020 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design