Tehnologia permite continuarea activităților de recuperare pentru copiii cu dizabilități din Sectorul 6

Chiar dacă se află în autoizolare la domiciliu, împreună cu familia, copiii cu dizabilități din Sectorul 6 continuă activitatea de recuperare cu ajutorul tehnologiei.

La Complexul de Servicii de Recuperare, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, toți cei 110 beneficiari își fac exercițiile acasă! Și asta pentru că kinetoterapeuții au găsit o modalitate accesibilă de a ajunge la ei, pe perioada pandemiei: prin intermediul instrumentelor online.

Cu gândul la fiecare caz în parte, specialiștii realizează mai multe exerciții, se filmează și apoi transmit părinților programa de activități, prin intermediul adreselor de email. De aici, procesul este simplu: cei mici repetă exercițiile acasă, după modelul transmis de specialiști, în timp ce sunt filmați de părinți. La final, video-urile sunt trimise către centru, pentru feedback și modificări.

Exercițiile sunt adaptate pentru fiecare dizabilitate și vizează diferite aspecte, precum motricitatea, atenția sau concentrarea. Pentru a-i atrage pe cei mici în lumea exercițiilor, multe sunt gândite distractiv. De exemplu, pentru dezvoltarea mobilității feței, copiii sunt îndrumați să sufle în lumânări sau să facă baloane de săpun. La exercițiile fizice se adaugă mai multe materiale didactice, fișe de lucru transmise online pentru fiecare copil.

Complexul de Servicii de Recuperare este un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 care se adresează copiilor de până la 18 ani, cu diferite tipuri de dizabilităţi şi familiilor acestora. 

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Chestionar privind evaluarea nevoilor sociale în sectorul 6

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2023 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001