Etape de formare pentru personalul și beneficiarii Centrului de Zi "Floare de Colț – Grădina Montessori"

Care sunt valorile ce unesc echipa într-un proiect ambițios? Ce așteptări există de la acest sistem educațional? Cum trebuie părinții să lucreze acasă cu cei mici pentru a continua progresele? Sunt doar câteva dintre întrebările la care s-au căutat răspunsuri în cadrul primei etape de formare a personalului și a beneficiarilor din cadrul Centrului de Zi Floare de Colț – Grădina Montessori. Etapele de formare sunt asigurate de Fundația Bambini in Emergenza în colaborare cu Institutul Montessori București.

Cu această ocazie, mai mulți părinți s-au familiarizat cu materialele pe care educatorii Montessori le folosesc în activitatea cu cei mici și au primit recomandări punctuale privind modalitățile de a crea o rutină sănătoasă și interesantă. Pentru a dezvolta o rutină de seară menită să le ofere celor mici un somn liniștit, specialiștii i-au sfătuit, de exemplu, să le ofere șansa de a alege dintre două pijamale, pentru a-i implica în întregul proces. Urmează făcutul patului, spălatul pe dinți și povestea de seară. Toate etapele pot fi fotografiate, pentru a se realiza o cărticică privind rutina de seară, o modalitate distractivă de a-i ajuta pe copii să respecte toți pașii, mai ales când ei sunt personajele principale din povestea lor.

În ceea ce privește personalul din cadrul instituției, etapa de formare a început cu o analiză detaliată a cazurilor, cu particularitățile și modalitățile de a adapta cât mai bine metode Montessori, această abordare socio-educațională unică, pentru a obține cele mai bune rezultate. Echipa centrului a pus apoi bazele valorilor pe care doresc să le dezvolte în cadrul acestui proiect, precum: cea mai bună educație pentru cei mici, dragoste, respect și un sistem educațional care să formeze adulți mai empatici, mai adaptați și mai fericiți.

Etapele de formare vor continua și în lunile următoare, tematica propusă pentru luna noiembrie fiind fermitatea în educația celor mici și diferențele dintre fermitate și duritate.

Centrul de Zi Floare de Colț – Grădina Montessori a fost realizat de Primăria Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, și Fundația Bambini in Emergenzza, cu supervizarea Institutului Montessori din București.
Proiectul îşi propune să ofere, în cadrul Centrului Floare de Colţ – Grădina Montessori, o educaţie preşcolară excelentă, urmând metoda Montessori, pentru copiii din comunitatea Sectorului 6, proveniți din familii vulnerabile.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001