Utopica, un proiect inedit din Sectorul 6

Cum pot afla cei mici răspunsuri la întrebări de oameni mari? Cu ajutorul artei! Acesta este motivul pentru care arta a fost instrumentul în jurul căruia a fost clădit un proiect inedit în Sectorul 6, realizat de Asociația DaDeCe, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Denumit „Utopica”, proiectul a constat într-o săptămână dedicată copiilor proveniți din medii defavozitate din Sectorul 6, în care fiecare zi a fost prilej de joacă, vizite la muzee, precum Muzeul Theodor Pallady, ateliere educative și culturale, adaptate în funcție de problemele pe care cei mici le întâmpină în viața lor.

Prin intermediul unor ateliere precum „Casa Ideală” sau „Cum vezi tu școala”, cei mici au experimentat și partea terapeutică a acestui proiect, primind nu doar soluții la problemele lor, ci chiar contribuind la rezolvarea lor. La acțiune au participat 15 copii din zona Giulești-Sârbi, beneficiari ai Programului Integrat de Educaţie pentru Diversitate (PIED).

“Astfel de proiecte sunt esențiale pentru comunitatea noastră și asta pentru că vorbim despre programe dedicate copiiilor aflați în zone defavorizate, cei care trebuie îndrumați în viață și care au nevoie de modele sănătoase în viață, pentru a depăși orice obstacol. Bucuria cea mai mare este că un astfel de proiect reușește nu doar să atingă zona terapeutică ci și să deschidă noi orizonturi,” a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Proiectul și-a dorit să exploreze și să analizeze perceția pe care copiii din mediile devaforizate o au asupra societății în care trăiesc. Odată scoase la suprafață problemele, cei mici au fost ghidați în a găsi soluții la obstacolele pe care le întâlnesc, prin intermediul atelierelor educative și culturale. Iar întâlnirea lor favorită a fost cu pictorul Ștefan Câlția, pentru care arta este un stil de viață. Universul lor imaginar a fost îmbogățit atunci când pictorul a pus în fața lor o bucată de pânză, dornică să le afle poveștile.

Experiența „Utopica” a avut loc în această săptămână într-un cadru deosebit, la Centrul de Recreere și Dezvoltare Persoanlă Conacul Golescu Grant, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Opțiuni pagină

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2019 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design