24 Iunie - Ziua Iei, celebrată în Sectorul 6

Astăzi, 24 iunie 2019, copiii din Sectorul 6 au sărbătorit Ziua Iei în cadrul unui eveniment devenit tradiţie.

Organizată în fiecare an de Primăria Sectorului 6, manifestarea a cuprins o serie de acţiuni dedicate tradiţiilor noastre populare şi, cu precădere, celui mai cunoscut articol vestimentar din portul românesc.

În incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală „Conacul Golescu-Grant”, au fost prezenţi peste 100 de copii din comunitate, alături de părinţi şi bunici, dar şi membri ai Clubului Seniorilor Sector 6.

Pentru toţi cei prezenţi, organizatorii au pregătit ateliere de olărit, de confecţionare păpuşi din linguri de lemn sau de pictură pe tricouri.

Îmbrăcaţi în ie, copiii au participat la eveniment, reuşind să creeze o atmosferă de vacanţă, cu jocuri şi multă veselie. Cu toții au fost susţinuţi şi îndrumaţi de persoanele în vârstă, iubitoare de tradiţie, care frecventează cele şase cluburi ale seniorilor din Sectorul 6.

La reuşita întâlnirii au contribuit îngheţata, plăcintele şi gogoșile servite participanţilor de toate vârstele, dar şi jocurile dedicate celor mici, precum şotron sau „raţele şi vânătorii”.

Ziua Universală a Iei este sărbătorită anual pe 24 iunie, începând din 2013, dată aleasă pentru a se suprapune cu tradiţia Sânzienelor (Drăgaica), dar şi cu sărbătoarea ortodoxă a Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul.

Opțiuni pagină

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2019 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design