Copiii defavorizaţi din Giuleşti-Sârbi, la cea de-a VI-a ediţie a Competiţiei “Copa Alma”

În perioada 24-28 iunie 2019, un grup de 8 copii beneficiari ai Programului Integrat de Educaţie pentru Diversitate (PIED), derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, va participa la cea de-a VI-a ediţie a competiţiei de fotbal “Copa Alma”, desfăşurată în oraşul Felcsut, Ungaria.

Pe considerente de natură socio-economică, cei 8 copii au fost incluşi în Proiectul „Școala Socială Sportivă”, iniţiat de Asociaţia FDP - Protagonişti în Educaţie în parteneriat cu Fundaţia Real Madrid, cu scopul de a creşte accesul copiilor defavorizaţi la educaţie sportivă, a preveni abandonul şcolar şi a stimula implicarea comunității în dezvoltarea personală a acestora.

În cadrul proiectului, copiii beneficiari ai programului PIED desfășoară activități sportive săptămânal, sub îndrumarea unor antrenori cu experienţă, deprind tainele fotbalului şi ale muncii în echipă, învaţă să comunice, să fie responsabili şi ordonaţi.

Rezultatele pozitive în plan familial şi şcolar nu au întârziat să apară: copiii au devenit mult mai motivați să obţină note bune și au dezvoltat comportamente pozitive în relația cu părinții, dar și cu reprezentanții școlilor.

Este al doilea an consecutiv în care copiii de ciclu gimnazial din comunitatea defavorizată Giuleşti-Sîrbi au ocazia de a participa la acest eveniment sportiv, de a beneficia de oportunitatea practicării fotbalului la nivel competiţional, alături de copii de aceeaşi vârstă şi cu aceleaşi preocupări.
Programul PIED este un proiect al Primăriei Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, derulat inițial prin intermediul unor fonduri nerambursabile puse la dispoziție de Mecanismul Financiar al Spațiului European.

În cadrul programului, un număr de peste 250 de copii din comunitatea Giuleşti-Sârbi au parte de supraveghere și sprijin la efectuarea temelor, meditații prin metode educative nonformale, o masă caldă sau o gustare zilnic, consiliere psihologică, dar și de activități extrașcolare precum cursuri de fotografie, ieșiri în parcuri sau muzee, excursii în afara Bucureștiului. Toate au scopul de a deschide noi orizonturi pentru acești copii amenințați de izolare socială.

Opțiuni pagină

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2019 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design