Mărțișoare care spun o poveste

Mărțișorul lucrat manual, care spune o poveste, aduce cea mai multă bucurie și face să îți rămână primăvara în suflet.  Ieșit din mâinile persoanelor cu dizabilități, pentru care șnurul în alb şi roşu semnifică speranță, mărţişorul ne îndeamnă la căldură și toleranță!

An de an, în preajma primăvării, persoanele cu dizabilități aflate în evidențele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 dovedesc că talentul și creativitatea pot depăşi orice handicap, fizic sau psihic, în cadrul atelierelor de creație în care realizează mărțișoare lucrate manual. Zi de zi, din mâinile lor prind viață fețe zâmbitoare făcute din nasturi, omuleți roșii și albi realizați din snururi sau buburuze, flori cusute pe pânză. O terapie pentru ei, în care se implică cu gândul că mărţişoarele create vor fi admirate de toți cei care iubesc frumosul.

Când în procesul de  creaţie este implicat şi principiul reciclării, conform căruia nimic nu se pierde, totul se refolosește, doamnele și domnișoarele cochete au ocazia de a purta o mică brosă, în formă de fluture, confecţionată dintr-o veche eşarfă de mătase, donată la magazinele caritabile SocialXChange din Sectorul 6.

Mărțișoare handmade au lucrat în ultimele săptămâni și copiii și seniorii beneficiari ai serviciilor oferite de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6. Totul se întâmplă în cadrul atelierelor de artă, acolo unde orice produs poate îmbrăca noi haine, cu parfum de primăvară!

“La mărțișoarele handmade au lucrat în ultimele săptămâni copiii și seniorii beneficiari ai serviciilor oferite de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6. Munca lor aşteaptă să fie admirată și răsplatită în cadrul Târgului de Mărțișor pe care îl organizăm cu această ocazie. Vă aşteptăm pe toţi!” a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Târgul de Mărțișor se desfășoară în perioada 25 februarie – 8 martie, între orele 09:00 – 21:00, în părculețul din fața intrării Centrului Comercial Drumul Taberelor, de pe Strada Brașov, nr 25.

Opțiuni pagină

Citește pagina

Rețele sociale

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2020 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design