Mica Unire sărbătorită la Centrul de Consiliere Persoane cu Dizabilităţi din Sectorul 6

Transpunerea într-o mică scenetă a poveştii lui Ion Creangă, “Moş Ion Roata şi Unirea”, a fost provocarea la care membrii Centrului de Consiliere Persoane cu Dizabilităţi din Sectorul 6 au răspuns cu implicare şi entuziasm.
În cadrul unui eveniment dedicat Micii Unirii de la 1859, beneficiarii centrului au recreat atmosfera mijlocului de secol XIX, atunci când înscăunarea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Moldovei şi Ţării Româneşti a consfinţit de facto unirea celor două principate.

Evenimentul se înscrie în seria activităţilor cultural-educative pe care specialiştii centrului le organizează periodic cu şi pentru persoanele cu dizabilităţi din comunitate, având ca efect potenţarea unor calităţi şi abilităţi precum: capacitatea de memorare si concentrare, dicția, creativitatea și generozitatea.

A învăţa semnificaţia evenimentelor istorice şi a intra în pielea unor personaje reprezintă stimuli de care persoanele cu dizabilităţi se folosesc pe drumul recuperării şi integrării în societate. Pericolul izolării de societate este cea mai mare provocare, iar noi, aici,  promovăm integrarea/reintegrarea socială a beneficiarilor în vederea prevenirii şi combaterii riscului de excluziune socială”, a spus primarul Gabriel Mutu.

În aceeaşi categorie se înscriu activităţi precum muzicoterapia sau terapia prin dans şi mişcare, care au efecte benefice asupra membrilor centrului, fiind apreciate şi frecventate de către aceştia. Programele potenţează motricitatea fină prin intermediul stimulării auditive, combină elemente de kinetoterapie, dans şi activităţi ludice, reuşind să crească omogenitatea grupului şi, implicit, a şanselor de recuperare.

Cu peste 30 de beneficiari lunar, centrul se adresează persoanele adulte cu handicap care au domiciliul sau reşedinţa în sectorul 6 şi care deţin certificat de încadrare în grad de handicap. 

Opțiuni pagină

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2019 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design