Haine și paturi croșetate și donate oamenilor străzii din Sectorul 6

Ne bucurăm să constatăm că apelurile noastre privind donațiile pentru oamenii străzii au ajuns la oameni cu suflet, care și-au dorit să ajute persoanele fără adăpost în perioada sezonului rece.

Printre persoanele care au donat pentru oamenii străzii am descoperit-o și pe Ecaterina, în vârstă de 40 de ani, care a aflat despre magazinele caritabile SocialXChange din sectorul 6 de la mama ei, care a donat de-a lungul timpului mai multe electrocasnice. Ea a trecut pragul magazinelor caritabile încărcată cu mai multe obiecte vestimentare croșetate chiar de către ea, în ultimele săptămâni. A făcut căciuli, șaluri, pleduri, fulare și pulovere, pe care le-a adus la magazinele caritabile cu o singură rugăminte: ca ele să ajungă la oamenii străzii, găsiți pe străzi de către echipa mobilă a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și duși la adăposturi.

Donațiile au ajuns la cele 44 de persoane aflate acum în centrele sociale, acolo unde oamenii străzii beneficiază de hrană, igienă personală, precum şi de îngrijire de specialitate.

De la începutul sezonului rece, magazinele caritabile au donat aproximativ 500 de articole vestimentare și încălțăminte, care au ajuns la peste 50 de persoane fără adăpost. Printre hainele donate, regăsim paltoane, geci, pantaloni, pulovere, fulare, căciuli și mănuși, iar încălțămintea primită de oamenii fără un acoperiș deasupra capului a fost și ea de iarnă: cizme, bocanci sau ghete.

Cei care vor să doneze haine groase, necesare pentru oamenii străzii care ajung în adăposturi, sunt așteptați la cele două Magazine caritabile SocialXChange: Calea Crângași nr. 3 și Strada Lunca Cernei nr. 6A, în zilele de Luni, Marţi, Joi între orele 08:00 - 16:30, Miercuri, între orele 08:00 - 18:00 sau Vinerea de la 08:00 la 14:00.

Vă reamintim că numărul de telefon al echipei de intervenție mobile DGASPC Sector 6, număr de urgență, disponibil permanent este 0731.624.849. Echipa mobilă va fi prezentă pe străzi pe toată perioada în care temperaturile vor fi scăzute.

Opțiuni pagină

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2019 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design