Șah-mat! Sportul minții, sărbătorit în Sectorul 6

Și-au pus mintea la contribuție pentru a marca Ziua Mondială a Șahului. Peste 30 de copii din Sectorul 6 și-au dat întâlnire la Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală “Conacul Golescu Grant”, locul care a găzduit o competiție de șah organizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, cu sprijinul Protoieriei Sectorului 6 şi al Ligii Tinerilor Creştin-Ortodocşi Sector 6.

Competiția este sprijinită și de Primăria Sectorului 6 care dezvoltă mai multe proiecte culturale și sportive, din dorința de a-i ajuta pe cei mici să se dezvolte cât mai sănătos!

Cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, copiii care au luat parte la concurs urmează cursurile gratuite de şah de la Conacul „Golescu Grant” sau sunt înscrişi în Liga Tinerilor Creştin Ortodocşi din Sectorul 6.

Toți s-au înfruntat în fața tablei de șah în 5 runde a 10 minute fiecare. La final, cei mici au primit diplome, dulciuri, o carte pentru rugăciuni și o icoană. Câștigătorii au primit și articole specifice șahului, precum tablă, piese și ceas de șah.

Anul acesta se împlinesc 52 de ani de când s-a sărbătorit pentru prima data Ziua Mondială a Şahului, însă sportul minţii a apărut cu mai bine de 2.000 de ani în urmă, în India. Numele jocului vine din persană, unde checkmate (şah-mat) înseamnă “regele e mort”.
Spre sfârşitul secolului al XVIII-lea, Johann Wolfgang von Goethe, cel mai important reprezentant al clasicismului german, spunea “Şahul este piatra de încercare a inteligenţei”.

Celebrat încă din anul 1966, şahul intrigă personalităţi, stimulează initiaţive şi construieşte strategii. E o competiţie pe 64 de pătrate, în care albul şi negrul se bat pentru a rămane în picioare până la final, scopul fiind de a da şah-mat regelui. Bătălia este grea şi fiecare mutare trebuie gândită cu atenţie, iar anticiparea mutărilor adversarului este cheia către succes. De aici și denumirea de sport al minţii.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001