Ziua Europei, marcată prin lecții de istorie și jocuri interactive

Care este țara europeană în care citim cele mai multe cărți de benzi desenate? Unde se află Mica Sirenă a lui Andersen și care este țara în care Trei Crai de la Răsărit aduc cadouri copiilor?

Sunt câteva dintre întrebările la care 20 de copii, din Sectorul 6, au aflat răspunsul astăzi, în cadrul unei acțiuni dedicate Zilei Europei.

La evenimentul organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 au luat parte elevi cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani, din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 168. Copii au aflat cum s-a format vechiul continent, care au fost reușitele culturale de-a lungul istoriei și ce importanță are Europa la nivel mondial. Toate informațiile au fost transmise de la oamenii mari la cei mici, cu ajutorul educației non-formale, prin jocuri și filmulețe. În cadrul acțiunii, cei mici au învățat și despre Uniunea Europeană, comunitatea din care face parte și România și care promovează principiul unității prin diversitate.

Ziua Europei, sărbătorită în fiecare an pe data de 9 mai, celebrează pacea şi unitatea în Europa. Data marchează aniversarea Declaraţiei Schuman, care, în 1950, dădea naştere unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între naţiunile bătrânului continent.

Opțiuni pagină

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Campanie de informare a copiilor cu vârste între 3-10 ani cu privire la igiena orală

Telefonul Vârstnicului

© 2019 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design