“O veche legendă portugheză spune că într-o zi de-acum multe sute de ani, un grup de călători a intrat într-un sat fără să aibă nimic de mâncare, ținând o oală goală. Locuitorii din sat au refuzat să își împartă proviziile cu noii veniți, așa că aceștia au mers la un izvor, au umplut oala cu apă, au adăugat câteva pietre de râu și au pus-o pe foc. Curioși, sătenii i-au întrebat ce fierb acolo, iar aceștia au răspuns că fac “supă de piatră”, care ar fi tare gustoasă dacă ar mai avea câteva legume și că, desigur, sunt gata să împartă bucuroși supa cu cine dorește. Așa au primit ba câțiva morcovi, ba o ceapă, ba condimente și la final, călătorii inventivi au scos pietrele și au împărțit cu toată lumea care contribuise un bol de supă fierbinte. Povestea asta îmi amintește mereu că mâncarea pe care o avem în farfurie are puțin din toate poveștile pe care le-am auzit, toți oamenii pe care i-am întâlnit și tot ce am gustat din copilărie până în prezent. Și că gătitul este despre generozitate, imaginație și bucurie. Așa este și pentru mine de mulți ani și așa sper să fie și pentru voi.”
Rețele sociale