Responsabilizare pentru un loc de muncă și o viață mai bună

Cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, un număr de cinci persoane apte de muncă, beneficiare de sprijin financiar din partea statului, au reușit să se angajeze cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată.

Serviciile de monitorizare, responsabilizare și orientare pe piața muncii, oferite de specialiștii instituției, i-au ajutat pe cei cinci beneficiari să depășească statutul de asistat social și să redevină persoane independente, integrate în societate.

Serviciile au fost condiționate de prestarea unor activități de muncă în folosul comunității în schimbul ajutorului primit, conform Hotărârii Consiliul Local al Sectorului 6, care stipulează obligativitatea acestui tip de activități pentru toate persoanele care primesc diferite forme de ajutoare sociale din partea statului.

Sunt vizate persoanele beneficiare de plata utilităților ori a întreținerii, de ajutoare financiare de urgență, prestații financiare excepționale sau cantină socială.

Activitățile de muncă în folosul comunității constau în acțiuni de curățenie, întreținere și amenajare a spațiilor din cadrul și în jurul unităților sociale, descărcare/încărcare produse alimentare, deszăpezirea aleilor etc.

Inițiativa autorităților locale ale Sectorului 6 are ca scop responsabilizarea asistaților sociali, promovarea principiului echității, descurajarea dependenței de sistemul ajutoarelor de stat, încurajarea integrării și reintegrării sociale, participarea activă a beneficiarilor la soluționarea situației dificile în care se află.

Opțiuni pagină

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Campanie de informare a copiilor cu vârste între 3-10 ani cu privire la igiena orală

Telefonul Vârstnicului

© 2018 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design