Promovăm educația pentru copiii aflați în risc de marginalizare socială din sectorul 6

Viața noastră în imagini” este numele expoziției de fotografii realizate de copiii incluși în Programul Integrat de Educație pentru Diversitate (PIED), aflat în prezent în perioada de sustenabilitate asigurată de specialiştii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Expoziția a avut loc în această săptămână la Rin Grand Hotel din București și a fost rodul muncii celor 83 de copii cu vârste cuprinse între 6-15 ani care frecventează atelierele din cadrul PIED. Cei mici provin din familii aflate în risc de marginalizare socială, din cartierul Giuleşti-Sârbi, unde sunt identificate cele mai multe cazuri de abandon şcolar din Sectorul 6.

Toată candoarea și inocența lor s-a regăsit în munca pe care au depus-o, astfel încât totul să fie perfect. Imaginile au vorbit de la sine despre speranță și încredere în oameni. Fotografiile au fost realizate de cei mici în cadrul atelierului Fotovoice, locul unde învață cum să le și prelucreze.

Expoziția a fost realizată cu ocazia derulării Conferinței Internaționale “Breaking the circle of Roma exclusion”, organizată în cadrul Programului RO10 “Copii și tineri aflați în situații de risc și initiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și promovarea incluziunii sociale”, program derulat în parteneriat cu Consiliul Europei (CoE) și finanțat prin Granturile SEE 2009-2014.

La conferință au luat parte și specialiștii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, implicați în proiectul PIED, care au prezentat rezultate și provocări întâmpinate de la debutul proiectului și până în prezent.

Opțiuni pagină

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Campanie de informare a copiilor cu vârste între 3-10 ani cu privire la igiena orală

Telefonul Vârstnicului

© 2018 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design