Efectele benefice ale muzicoterapiei asupra persoanelor cu dizabilități din Sectorul 6

Ziua de marți, 03 octombrie 2017, le-a adus persoanelor cu dizabilități care frecventează Centrul de Consiliere Psihosocială din Sectorul 6 o modalitate inedită de petrecere a timpului liber.

Împreună cu aparținătorii au aflat cum să se accepte, să se sincronizeze cu grupul și să dea frâu liber emoțiilor, prin muzicoterapie. Timp de două ore, beneficiarii s-au regăsit în situația de a utiliza instrumente muzicale, au ascultat cu atenție sunetele produse de mâinile lor și au descoperit cu mirare că pot genera reacții.

Atelierul s-a derulat la Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu Grant”, situat în Aleea Tibleş, nr. 64, iar cei 27 de participanți prezenți la atelier sunt extrem de încântați că vor reveni să ”bată la tobe” în fiecare lună.

Muzicoterapia este o activitate utilă, care acoperă parțial nevoia persoanelor cu dizabilități referitoare la stimularea senzorială, fiind parte integrantă din parcursul terapeutic oferit în mod personalizat fiecărui beneficiar care trece pragul Centrului de Consiliere Psihosocială Persoane cu Dizabilități.

Opțiuni pagină

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Campanie de informare a copiilor cu vârste între 3-10 ani cu privire la igiena orală

Telefonul Vârstnicului

© 2018 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design