Vârstnicii, sărbătoriți de cei mai buni prieteni ai lor

Toto, Țuca, Mulan și Mura sunt cei patru căței care i-au sărbătorit astăzi pe bătrânii aflați la Centrul pentru persoane vârstnice “Floare Roșie” din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.  

Cățeii Fundației Vier Pfoten sunt vechi prieteni ai bătrânilor la care vin în vizită în fiecare miercuri, de șase ani încoace. În această săptămână, însă, întâlnirea a fost mai emoționantă pentru că a fost sărbătorită Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Nu au lipsit florile, tricourile personalizate, tortul și, cel mai important, joaca împreună cu animăluțele favorite ale bătrânilor.

De șase ani reușim să venim în ajutorul vârstnicilor din Sectorul 6 prin activități, de cele mai multe ori, spontane. Avem obiective generale, precum îmbunătățirea calității vieții sau prevenirea depresiei, dar la fiecare ședință reușim să avem rezultate la care nu ne gândeam. Pe o doamnă în vârstă de 70 de ani care nu mai coborâse din pat de câteva luni, cățelușa Mulan a reușit să o convingă să iasă la plimbare. Este impresionant faptul că bătrâneii nu uită niciodată numele cățeilor”, ne-a mărturisit Victor Chitic, psihoterapeut în cadrul fundației Vier Pfoten.

Proiectul fundației Vier Pfoten se numește “Câini pentru Oameni” și utilizează cățeii maidanezi în terapia bătrânilor, în încercarea de a îmbunătăți viața vârstnicilor, dar și pentru a schimba mentalități, demonstrând că și maidanezii pot deveni utili societății.

DGASPC Sector 6 oferă seniorilor o săptămână întreagă de sărbătoare. S-a dat startul cu o masă festivă, o piesă de teatru deosebită pusă în scenă de Filipok – teatrul de lumini și umbre, iar activitățile vor continua cu o masă rotundă pentru specialiștii din asistență socială, dar și foarte multe activități culturale desfășurate de membrii Cluburilor de Seniori.

Opțiuni pagină

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Campanie de informare a copiilor cu vârste între 3-10 ani cu privire la igiena orală

Telefonul Vârstnicului

© 2018 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design