Victimele violenței sexuale, în atenția specialiștilor

Dificultățile pe care le întâmpină copiii și tinerii afectați de violența sexuală au fost sub lupa a aproape 30 de specialiști care s-au întâlnit la Iași, în perioada 19-20 iulie.

Timp de două zile s-a discutat despre noi abordări din acest domeniu de către specialiștii de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Sectorul 6, DGASPC Sectorul 4, DGASPC Neamț, DGASPC Iași, DGASPC Vaslui, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului București, Asociația Solwodi România și Terre des hommes România.

Specialiștii DGASPC 6 au prezentat un concept folosit deseori în alte țări, în terapia acestor tineri. Este vorba despre abordarea participativă, atunci când victimele violenţei sexuale sau a altor forme de abuz sunt încurajate să fie iniţiatori şi implicați în luarea deciziilor, împreună cu adulții. În acest fel, spun specialiștii, tinerii își dezvolta cunoștințele, capacitățile și abilitățile de viață.

Schimbul de experiență a fost posibil datorită proiectului european LEAP (Leadership, Empowerment, Advocacy and Participation) - Împotriva violenței sexuale.

În cadrul proiectului, victimele violenței sexuale sunt încurajate să vorbească deschis despre experiența trăită, pentru a le oferi un sprijin moral și altor persoane care trec prin aceeași traumă.

Proiectul LEAP este implementat de Universitatea din Bedfordshire - Centrul de Cercetare privind exploatarea sexuală a copilului (UK) în parteneriat cu Barnardos SECOS (UK), Terre des hommes (România), PULSE (Bulgaria), Stichting Alexander (Olanda) și Terre des hommes - Oficiul Regional pentru Europa de Sud-Est, în asociere cu EuroChild.

Opțiuni pagină

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Campanie de informare a copiilor cu vârste între 3-10 ani cu privire la igiena orală

Telefonul Vârstnicului

© 2018 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design