La Primăria Sectorului 6 a avut loc dezbaterea „Contribuţia romilor la construirea României moderne”

Astăzi, 07.04.2017, la sediul Primăriei Sectorului 6 (Calea Plevnei nr. 147 – 149) a avut loc dezbaterea “Contribuţia romilor la construirea României moderne”. Evenimentul a fost organizat cu prilejul Zilei Internaţionale a Romilor, sărbătorită în data de 8 aprilie.

La întâlnire au participat Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu; Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb; Ciprian Necula, master studii rome (SNSPA); Costel Bercuş, activist rom; Marian Dumitru, delegat al comunităţii din Cartierul Giuleşti – Sârbi.

“Avem o comunitate mare de romi în Sectorul 6 cărora le punem la dispoziţie programe dezvoltate atât prin compartimentul Relațiilor cu minoritățile, cât și prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială si Protecţia Copilului Sector 6.

Dezvoltăm, de asemenea, proiecte prin care se urmăreşte reducerea abandonului şcolar în rândul copiilor romi. Mai mult decât atât, trebuie rezolvată situaţia romilor care nu au acte de identitate.

Sunt convins că dacă le vom acorda atenţia şi sprijinul necesar, lucrurile se vor dezvolta armonios. Am fost bucuros să constat că, de multe ori, persoanele rome au venit cu soluţii constructive la problemele cu care s-au confruntat.”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Dezbaterea a reprezentat o “discuţie”, aşa cum a punctat moderatorul Ciprian Necula, despre contribuţia romilor la ceea ce reprezintă România modernă de astăzi, despre prejudecăţile cu care se confruntă aceştia, dar şi despre soluţiile pentru ca această etnie să nu mai fie marginalizată.

Celebrarea Zilei Internaţionale a Romilor continuă mâine, în Parcul Crângaşi, acolo unde Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, organizează evenimentul Romano Ghes”, începând cu orele 14.00.

Opțiuni pagină

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Campanie de informare a copiilor cu vârste între 3-10 ani cu privire la igiena orală

Telefonul Vârstnicului

© 2018 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design