0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

Sănătatea mintală este un factor extrem de important când vine vorba să funcționăm corect în societate și, pentru că trăim vremuri agitate, în care timpul este tot mai limitat, ajungem să neglijam tocmai esențialul, adică pe noi înșine.

Aveți probleme legate de stres sau agitație mentală exagerată? Atacuri de panică sau stări generale de anxietate? Experimentați dificultăți în rolul de părinte? Există în familie probleme legate de autocontrol în alimentație, fumat, alcool sau droguri? Simțiți des stări precum: singuratate, teamă, pesimism, suspiciune?

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 vine în sprijinul cetățenilor care realizează că au nevoie de un psiholog, chiar și numai pentru a-și armoniza relația cu copiii/în cuplu sau doar pentru a face față confilictelor interioare, prin 4 cabinete de consiliere psihologică pentru adulți și copii, care funcționează în incinta Centrului Social Multifuncţional ”Harap-Alb” din str. Estacadei Nr. 13, sector 6. Consilierile sunt gratuite, iar până în prezent un număr de 165 de beneficiari au accesat acest serviciu.

De asemenea, bucureștenii au la dispoziție serviciul de tip call center cu specific de consiliere pe probleme psihosociale care funcționează în intervalul orar  08.00 – 16.00 și oferă consiliere psihologică, orientare și informare pe probleme sociale unor persoane care au nevoie de îndrumare și suport emoțional, făcând posibile intervenții rapide în cazul unor situații urgente. La celălalt capăt al firului se află consilieri experimentați pe probleme psihologice, capabili să asculte și să detensioneze situații familiale sau stări psihice conflictuale. Accesibil la numărul de telefon gratuit 0800.824.453, serviciul se adresează unor categorii sociale vulnerabile precum familii cu probleme psiho-sociale, persoane cu handicap, grupuri amenințate de excluziune sau marginalizare, copii sau tineri în pericol de abandon școlar etc.

Proiectul “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Centrului Social Multifuncţional Harap-Alb” a fost finalizat în luna mai a anului trecut, fiind implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate prin Regio-Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, axa prioritară 3 “Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, domeniul major de intervenţie 3.2, destinat “Reabilitării/modernizării/dezvoltării şi echipării infrastructurii serviciilor sociale”.

În urma implementării proiectului, un număr de 290 copii cu vârste între 3 luni şi 4 ani, din sectorul 6, au şansa la educaţie şi beneficiază de un loc în Centrul Social Multifuncţional Harap-Alb.

Printre rezultatele proiectului se mai numără creșterea spațiilor destinate serviciilor sociale de consiliere și integrare socială, creșterea numărului de specialiști care se ocupă de cazurile sociale din comunitate, reducerea cererilor de servicii sociale nesoluționate, îmbunătățirea serviciilor sociale oferite, accesibilizarea mediului fizic pentru persoanele cu dizabilități și scăderea cheltuielilor la factura energetică prin amplasarea unor celule fotovoltaice.

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2020 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001