Sectorul ONG si autoritatile publice au discutat provocarile angajarii grupurilor vulnerabile

Vineri, 5 Septembrie 2014 in Galati la sediul CCSE Asociatia Four Change a organizat in cadrul proiecului ŞANSA - Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate, ID 142962, cel de-al patrulea Focus Grup adresat expertilor care lucreaza cu grupuri vulnerabile in regiunea Sud Est.

Reprezentanti ai sectorului neguvernamental, activ in domeniul social, si autoritatile publice prezente au dezbatut aspecte legate de masuri si interventii adresate persoanelor vulnerabile cum ar fi persoane fara adapost, persoane de etnie roma, persoane cu dizabilitati, familii sarace. Ne-au impartasit din experienta lor Fundatia Inima de Copil, Fundatia Satean, Sporting Club Galati, Camin Persoane Varstinice Sfantul Spiridon, DGAPSC Sector 6, Asociatia Speranta si Vis implinit, Fundatia Familia, Asociatia Centrul de Dezvoltare SMART, Fundatia Cuvantul Intrupat.  

Participantii au punctat necesitatea de a dezvolta la nivel national masuri de reinsertie sociala care sa fie bazate pe activarea acestor persoane in comunitate si pe piata muncii, si mai putin pe sprjinul financiar direct al acestor persoane. La nivelul judetului Galati reprezentantii Asociatiilor care lucreaza cu persoane cu dizabilitati apreciaza deschiderea angajatorilor de a coopera cu asociatiile de profil si de a angaja persoane cu dizabilitati. Barierele la nivel de mentalitate atat din partea angajatorilor cat si persoanelor in nevoie constituite o provocare permanenta a specialistilor din domeniu.

Concluziile Focusul Grupului organizat la Galati vor contribui la elaborarea concluziilor privind eficienţa măsurilor şi intervenţiilor din domeniul combaterii discriminării privind ocuparea grupurilor dezavantajate, cu precădere persoane cu dizabilităţi, persoane de etnie romă, tineri care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecție a copilului în regiunile București Ilfov, Nord Est și Sud Est în cadrul proiectului ŞANSA – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşirea a situaţiei de vulnerabilitate.

Proiectul este implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Secor 6 în parteneriat cu Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL, Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău.

Opțiuni pagină

Citește pagina

Rețele sociale

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2020 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design