Fundația Copii în Dificultate

Denumirea Asociației/ONG-ului.

Fundația Copii în Dificultate

Persoană de contact:
Alexandra Duțulescu
Telefon 0729.729.680
Email: alexandra@cid.org.ro

Scurtă descriere a asociației/organizației.

Misiunea CID in Romania este acordarea unei noi sanse copiilor defavorizati. CID asigura siguranta, ingrijire medicala, speranta si afectiune copiilor atinsi de maladii incurabile sau aflati in faza terminala, acelora infestati cu HIV/SIDA, copiilor autisti dar si a acelora abandonati. Toti merita un tratament egal, indiferent de etnie, rasa sau religie.

Misiunea CID este:

  • de a asigura ingrijire si asistenta atat copiilor cu boli cronice in faza terminala, cu dizabilitati, infectati cu HIV/SIDA, cat si copiilor cu risc crescut de abandon familial si scolar, precum si familiilor acestora;
  • de a promova principiul egalitatii de sanse si incluziunea sociala a acestor categorii de copii;
  • de a forma specialisti in recuperarea copiilor cu dizabilitati,

Misiunea este indeplinita prin acordarea de servicii la standardele de calitate prevazute de legea in domeniu, adaptate nevoilor comunitatii si usor de inteles de catre beneficiari.

Descrierea proiectelor prezentate în targ.

1. Programul de protecţie şi îngrijire pentru copii cu boli neurologice cronice se desfăşoară în cadrul Centrului specializat pentru copii cu dizabilităţi profunde din Bucureşti, înfiinţat în anul 1999. Centrul funcţionează într-o clădire special adaptată nevoilor de îngrijire şi recuperare ale copiilor cu dizabilităţi profunde, dispunând de facilităţi la standardele de calitate conform prevederilor legislative actuale din domeniul protecţiei copilului. Beneficiari: 20 de copii cu boli neurologice cronice, îngrijiți în sistem rezidenţial

2. Programul de recuperare şi reintegrare pentru copii cu dificultăţi de dezvoltare, derulat în cadrul Centrului de Dezvoltare Şi Recuperare “Sf. Nicolae” – Bucureşti. Beneficiari: 70 de copii cu afecţiuni motorii, neurologice, ortopedice, genetice, cu tulburări de limbaj şi vorbire, tulburări de comportament, dificultăţi de adaptare socio-şcolară, cu dificultăţi de achiziţionare a deprinderilor necesare autonomiei.

3. Programul de educatie remediala, asistenta si consiliere in cadrul Centrului de Asistenta si Sprijin pentru Readaptarea Copiilor cu probleme psiho-sociale – Bucuresti. Beneficiari: 50 de beneficiari cu TSA, ADHD, intarziere in dezvoltare, tulburari de comportament, tulburari de anxietate, tulburari de limbaj si vorbire, tulburari de adaptare socio-scolara, dificultăţi de achiziţionare a deprinderilor necesare autonomiei personale, copii roma, copii proveniti din familii cu situatie socio-economica deficitara cu varste cuprinse intre 6 – 14 ani.

4. Asociația AJUTOR, SPERANȚĂ & HOSPICE (ASH) - HELP, HOPE & HOSPICE ( HHH)

Proiect - Să sprijinim copiii să învețe experimentând – proiect de educație antreprenorială pentru copii cu risc la abandon școlar. Beneficiari: 30 de copii, elevi din cadrul a trei școli din București, clasele V-VIII.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001