Centrul Social Multifuncţional “Sf. Andrei”

“Centrul Social Multifunctional Sf.Andrei” este  rezultatul parteneriatului  dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Biserica Ortodoxa Sf. Andrei.

“Centrul Social Multifunctional Sf.Andrei” este un centru de zi cu caracter social la nivelul comunităţii locale care îşi propune susţinerea familiilor defavorizate din sectorul 6 prin acordarea unui ajutor în ceea ce priveşte integrarea preşcolară  a copiilor din aceste familii, în scopul prevenirii abandonului timpuriu al şcolii.

Centrul  ofera  îngrijire de zi la standarde profesionale adecvate, servicii recreative, educative, de îngrijire, hrană şi supraveghere pe timp de zi pentru preşcolari.

Proiectul promovează solidaritatea comunitară în scopul valorizării copilului şi a copilăriei incluzând în serviciul tip gradiniţă, copii din familii defavorizate. Programul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani care nu frecventează programul grădiniţelor de stat sau al grădiniţelor particulare fie din cauza numărului limitat de locuri, fie din motivul imposibilităţii de a plăti o taxă. 

Oferta  educaţională  a  Centrului Social Multifunctional Sf. Andrei  respectă programa Ministerului Educaţiei Nationale, desfăşurând activităţi instructiv-educative şi de socializare în vederea  dezvoltării potenţialului fizic, intelectual, spiritual  şi psiho-social al copilului  cu scopul realizării unei educaţii temeinice şi a unei adaptări ulterioare cu succes la cerinţele scolare. În plus, se urmăreşte dezvoltarea vocaţională şi socială a copiilor prin realizarea de activităţi opţionale şi extracurriculare care vin în sprijinul descoperirii şi dezvoltării aptitudinilor şi  talentelor copiilor.

Activitatea Centrului Social Multifuncţional  Sf. Andrei este structurată, în funcţie de vârsta copiilor astfel:

 • grupa mică (3 şi 4 ani)
 • grupa mijlocie (4 şi 5 ani)
 • grupa mare (5 şi 6 ani)

La Centrul Social  Multifuncţional Sf. Andrei copiii beneficiază, într-un spaţiu modern de:

 • Săli de clasă;
 • Săli de joacă/dormitoare;
 • Sală pentru activităţi festive
 • Cabinet medical;
 • Sală de masă;
 • Loc de joacă.

Săli de clasă personalizate - Fiecare grupă de copii îşi va desfăşura activitatea zilnică într-o sală de clasă amenajată în funcţie de vârsta, profil, tematica proiectelor în desfăşurare.

Săli de joaca - Sălile de joacă au un rol multifuncţional (spaţiu de joacă/dormitor), fiind amenajate într-un spatiu plăcut şi dotate corespunzător pentru perioada de odihnă a copiilor (mobilier ergonomic, frumos colorat adaptat nevoilor copiilor şi nivelului de dezvoltare).

Sala de activitati festive-ofera un spatiu generos unde se desfasoara  serbarile ,activitatile festive,vizionari deteatru,filme,desene etc.
Cabinet medical - starea de sănătate a copiiilor este supravegheată permanent de echipa medicală a centrului.

Spaţii de joaca în aer liber - „locul de joaca în aer liber este special amenajat  pentru confortul şi siguranta celor mici, antrenaţi, sub stricta supraveghere a personalului didactic şi auxiliar, în jocuri variate şi stimulative.

Pe lângă cursurile şi programul standard al fiecărei grupe,in   funcţie de înclinaţiile şi abilităţile fiecărui micuţ, Centrul ofera o serie de activitati  optionale .

 • Invatarea limbii engleze;
 • Curs de dans;
 • Educatie muzicală/instrumentală;
 • Lecţii de educaţie religioasa (cu acordul părinţilor);
 • Atelier de pictura.

Program zilnic:

 • program scurt: între orele 7:00 şi 13:00, (include micul dejun, o gustare şi prânzul)
 • program prelungit: între orele 07:00-19:00, (include micul dejun, două gustari şi prânzul)

Meniul zilnic al copiilor este bogat în substanţe nutritive şi vitamine care sa le dea energie pe parcursul întregii zile. De asemenea, programul prelungit include timp de somn.

PROCEDURA DE ADMITERE

Solicitările de înscriere la Centrului Social Multifuncţional  Sf. Andrei se depun la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Sociala şi Protectia Copilului Sector 6, Str. Cernisoara nr. 38-40 (în spatele Pieţei Gorjului). Programul de lucru cu publicul: Luni, Marţi, Miercuri – 08.00-16.30, Miercuri - 08.00-16,30, Vineri - 08.00-14.00.

Actele necesare înscrierii sunt:

Părinţii pot solicita admiterea copiilor preşcolari în programul Centrului Social Multifuncţional Sf. Andrei, micuţii fiind incluşi în funcţie de venitul pe membru de familie, după cum urmează:

 • Copiii preşcolari care provin din familii cu un venit de până la 800 lei/membru de familie vor beneficia de servicii gratuite;
 • Pentru copiii preşcolari ce provin din familii care au un venit situat între 800 lei/membru - 1400 lei/membru, părinţii acestora vor achita 30% din costuri;
 • Pentru copiii preşcolari care provin din familii cu un venit situat între 1400 lei/membru 1700 lei/membru, părinţii acestora vor achita 50% din costuri;
 • Pentru copiii preşcolari ce provin din familii care au un venit de peste 1700 lei/membru, părinţii acestora vor achita costurile integral.

Nivelul costurilor lunare sunt stabilite în funcţie de programul pe care îl frecventează copilul:

 • Pentru program scurt, cuprins în intervalul orar 07:00 - 13:00, costul mediu lunar este de 950 lei;
 • Pentru program prelungit cuprins în intervalul orar 07:00-19:00,costul mediu lunar este de 1400 lei.

Aceste costuri sunt raportate la activităţile de bază şi includ optionalul de religie şi de limba engleza. Pentru  alte activităţi/discipline opţionale se vor percepe costuri suplimentare. De exemplu, pentru cursul de muzica, cursul de dans, etc.

Date de contact:

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Sector 6, Bucureşti 
Str. Cernişoara, nr.38-40;
Telefon:021.745.72.37;
e-mail: office@dgaspc6.com

Centrul Social Multifuncţional Sf. Andrei
Şef Centru: Iuliana Corneanu
Adresa: Aleea Parva, Nr. 1B, Sector6, Bucureşti
Tel./fax: 031.438.23.90
E-mail:  multifunctionalsfandrei@dgaspc6.com

Opțiuni pagină

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2019 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design