Compartimentul intervenții TSA

 

 

 

 

Compartimentul Intervenții TSA a fost înființat în anul 2011 iar echipa este constituită din 5 psihologi cu experiență în lucrul cu copiii cu autism, acreditați internațional ca terapeuți comportamentali.

Beneficiarii sunt copii cu tulburare de spectru autist ce prezintă documente ce atestă dignosticul de autism sau de tulburări asociate. Admiterea ca beneficiari se realizează la solicitarea părinților/reprezentanților legali care se pot adresa direct compartimentului sau pot fi referiți de către alt un serviciu (ex. serviciul de evaluare complexă a copilului cu dizabilități –SEC, alte servicii sociale din cadrul DGASPC 6, organizații neguvernamentale, cabinete de psihiatrie, cabinete de psihologie, medici de familie, centre de sănătate mintală)

Serviciile oferite sunt adresate atât copilului cât și familiei și constau în: evaluarea nivelului de dezvoltare, terapie individuală, terapie de grup, logopedie, stimulare senzorială, kinetoterapie – serviciu în colaborare cu  Complexul de servicii de recuperare, terapie asistată cu animale prin parteneriat cu Asociația ”Animal Society”, Terapie 3C, sport adaptat respectiv tenis de câmp sub îndrumarea unui profesor/antrenor cu experiență în lucrul cu copilul cu autism.

De programul de sport adaptat – tenis,  început în anul 2013,  beneficiază un număr de 10 copii cu autism, cu diferite nivele de funcționalitate. Activitățile se desfășoară pe terenul de tenis din cadrul Complexului de Servicii de recuperare unde copiii vin de 2 ori/săptămână. Se lucrează individual sau în grup, de la simplu la complex, antrenorul în echipă cu psihologii Compartimentului de autism, îmbinându-se după nevoi principiile terapiei comportamentale cu activitatea fizică, sportul. 

Compartimentul Intervenții TSA a dezvoltat un program de pregătire pentru școală destinat copiilor integrați în învățământul de masă în grupa mare, clasa pregătitoare sau clasa 1 și care au tulburări specifice de învățare/adaptare la mediul școlar. Activitățile căreia s-au alăturat și specialiști din cadrul Complexului de Servicii de Recuperare se derulează pe durata anului școlar cu o frecvență  de 2 ore pe săptămână de activități instructiv-educative, într-un spațiu amenajat adecvat pentru a simula sala de clasa și o ședința de 45 minute de educație psihomotrică/sport adaptat pentru fiecare grupă formată pe nivel de școlarizare.

Obiectivul principal urmărit este acela de a sprijini copilul cu dizabilități în demersul de integrare socială și școlară, instrumentarea cu abilități, deprinderi și informații care să-i pregătească pentru  o formă de învățământ de masă.

Date de contact:

Adresa: Aleea Istru Nr. 4, (zona Prelungirea Ghencea), Sector 6, Bucureşti 
Tel:  0213176311;
Fax: 0213176312.
E-mail: consiliereautism@dgaspc6.comevaluarecomplexacopii@dgaspc6.com

Programul de lucru cu publicul: 
Luni, Marţi, Joi: 8.00 - 16.30; 
Miercuri: 08.00 - 18.30
Vineri: 8.00 -14.00.

Opțiuni pagină

Citește pagina

Rețele sociale

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2020 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design