Complexul de Servicii Sociale pentru Copii cu Dizabilitati “Istru”

 

 

 

 

Programul de lucru cu publicul se reia între orele 09:00 – 12:00

Complexul de Servicii Sociale pentru Copii cu Dizabilitati “Istru” este destinat copiilor cu dizabilitaţi neuropsihice şi/sau asociate, aflaţi în plasament, separaţi temporar sau definitiv de familie. Complexul asigurã fiecarui copil rezident primire şi gazduire, întreţinere şi îngrijire zilnicã într-un cadru de viaţã cât mai asemãnãtor celui din familie, asistenţã medicalã generalã, adaptata permanent nevoilor individuale ale copilului, educaţie pentru sanatate, pentru întretinere şi aplicarea deprinderilor igienice ce ţin de propria persoanã şi mediul de viaţã, un climat afectiv favorabil dezvoltãrii personalitãţii complexe a copilului cu nevoi speciale, stimularea capacitãţii de comunicare în funcţie de gradul de handicap al copiilor, prin crearea unui climat de respect reciproc, desfãşurarea şi participarea la programe sportive, culturale, artistice, religioase, activitãţi de grup şi programe individuale pentru fiecare copil.

Complexul de Servicii Sociale pentru Copii cu Dizabilitati “Istru” cuprinde:

  1. Casuta Istru 4
  2. Casuta Istru 6
  3. Internat Respiro

Casutele Istru 4 si 6

Ameliorarea situaţiei persoanelor cu handicap constituie o prioritate pentru administraţia Sectorului 6. O categorie aparte o reprezintă copiii cu dizabilităţi, care au şanse mari de a se recupera, de a se dezvolta şi de a se descurca singuri în viaţă, dacă beneficiază de sprijin profesionist, un mediu social cât mai apropiat de cel familial si un spati privat adecvat care sa raspunda nevoilor acestora
Ca urmare a parteneriatului dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Fundaţia Hope and Homes for Children România, in anul 2014 au fost deschise doua case de tip familial, destinate minorilor cu dizabilităţi.

Acestea au aparut in urma procesului de închidere a Centrului pentru Copii cu Dizabilităţi „Sfântul Andrei” si a presupus implementarea unui program de prevenire a separării copilului de familie, care să preîntâmpine  intrarea unor noi copii în instituţie.

Sunt unitati de tip rezidential destinate copiilor cu dizabilitati aflati in plasament, cu o capacitate de 24 de locuri (cate 12 in fiecare casa). Casutele au drept misiune asigurarea accesului copiilor pe perioada determinata (in cazul in care este posibila integrarea – reintegrarea copilului / tanarului in familia naturala sau largita) si nedeterminata la: gazduire, ingrijire, supraveghere medicala permanenta, sprijin emotional, consiliere, reabilitare, educatie, dezvoltarea deprinderilor de viata independent in vederea cresterii nivelului de autonomie personala.

Internat Respiro are o capacitate de 25 de locuri si ofera cazare, masa, asistenta medicala, consiliere,pe perioada anului scolar copiilor cu dizabilitati – elevi ai Scolii Gimnaziale Speciale “Constantin Paunescu”.

Beneficiarii sunt copiii cu dizabilitati care intra in Internat pe baza Avizului favorabil eliberat de Comisia pentru Protectia Copilului sector 6, la cererea comisiilor din sectoarele sau judetele de resedinta ale familiilor copiilor. In timpul vacantelor scolare, in spatiul destinat internatului functioneaza Modulul Respiro. Beneficiarii acestui serviciu sunt copiii cu dizabilitati din familii cu domiciliu pe raza sectorului 6. Acesti copii pot beneficia pe perioada determinate, maxim 1 luna, de cazare, masa, supraveghere permanenta, asistenta medicala si de specialitate.

Cantina “Istru”:

  • pregateste si serveste zilnic masa copiilor care frecventeaza Școala Speciala Gimnaziala « Constantin Păunescu » (150 porții zilnic) fără zilele de sâmbătă și duminică,
  • asigură masa copiilor aflați în internat (în număr de 25, de luni-vineri ) fără vacanțe școlare;
  • asigură masa beneficiarilor Serviciului Intervenții în Regim de Urgență, respectând normele de igienă și hrană corespunzătoare fiecărei categorii în parte .

Opțiuni pagină

Citește pagina

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

 

Ce trebuie să știți despre NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

Campanii active

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!


Telefonul Vârstnicului

© 2020 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti