Servicii complexe oferite persoanelor cu Sindrom Down, în Sectorul 6

Astăzi, 21 martie 2018, de Ziua Mondială a Sindromului Down, celebrăm solidaritatea cu cei afectaţi de această maladie, numită şi mongolism. Marcarea acestei zile a fost stabilită de organizaţia Down System International, iar România atrage atenţia încă din anul 2006 asupra importanţei înțelegerii corecte a acestui sindrom.

În Sectorul 6, persoanele afectate de Sindrom Down și nu numai pot accesa serviciile oferite prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

A ajuta un copil special să devină independent este o misiune importantă pentru orice părinte. În sprijinul familiilor vin specialiștii de la Complexul de Servicii de Recuperare, care zilnic sunt aproape pentru a ghida și a încuraja, iar efortul comun este exact ce au nevoie copiii pentru a-și dezvolta stima și imaginea de sine. Nu vorbim despre miracole, vorbim despre stăruință, despre relații create pe atașament și încredere. Complexul de Servicii de Recuperare este situat pe str. Bascov nr. 14-18, într-un spaţiu special amenajat, pentru a răspunde nevoilor complexe ale copiilor cu dizabilităţi.

Adulții afectați de diferite tipuri de dizabilități din Sectorul 6 au posibilitatea de a frecventa Centrul de Consiliere Psihosocială Persoane cu Dizabilităţi, locul unde empatia se împletește firesc și armonios cu profesionalismul. Activitățile derulate zilnic sunt adaptate și personalizate, iar cei care se mişcă în ritmul propriu, au independenţă moderată, au probleme în comunicare sau un control moderat asupra vieţii lor se întâlnesc, se împrietenesc și învață împreună să se bucure de viață. Situat în Bd. Iuliu Maniu nr. 101, bloc A2, parter, Sector 6 Centrul oferă suport și consiliere pentru întreaga familie, întrucât acceptarea este un proces complex, care necesită creativitate, dăruire și efort comun. Persoanele cu nevoi speciale vor avea întotdeauna un grad mai ridicat de dependenţă pe parcursul vieţii, dar provocarea este să fie ajutați să-şi atingă independenţa maxim posibilă. 

Este recunoscut faptul că, prin sport, corpul se dezvoltă armonios și încrederea în forțele proprii crește. Totodată, sportul are un rol terapeutic, de a restabili anumite funcții ale corpului, de a regla dezechilibrul prezent la nivelul organismului și de a stimulata resursele personale, iar la Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie”, situat în Bd. Uverturii nr. 81, Sector 6, se poate realiza recuperare medicală prin kinetoerapie și fizioterapie.

Data de 21 martie nu a fost aleasă întâmplător Zi Mondială a Sindromului Down, ea simbolizează unicitatea celor trei cromozomi 21 care determină această boală. În 1959, pediatrul și geneticianul francez Jerome Lejeune a descoperit că Sindromul Down era cauzat de prezența unui cromozom 21 suplimentar, rezultând, astfel, un număr de 47 de cromozomi, față de 46, cât are un om în mod normal.

Sindromul Down nu este o boală, este o modificare genetică, din această cauză, nu se vindecă, dar terapia și iubirea fac viața mai ușoară celor afectați, precum și familiilor din care provin.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001