Sediu nou pentru Centrul de distribuire a laptelui praf gratuit

Primăria Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, anunță cetățenii interesați că, începând de luni, 11 septembrie 2017, Centrul de distribuire a laptelui praf gratuit va funcționa în Bd. Uverturii nr. 81, Sector 6.

Pe parcursul lunii august a.c., 67 de bebeluși cu domiciliul pe raza Sectorului 6 au beneficiat de lapte praf gratuit, distribuit prin centru.

Conform Legii 321/2001, statul aprobă acordarea gratuită de lapte praf formulă sugarilor cu vârste cuprinse între 0-12 luni care nu beneficiază de lapte matern.

Laptele praf formulă pentru sugari se acordă gratuit, pe bază de prescripție medicală eliberată de medicul de familie. Pot fi ridicate maxim 5 cutii/lună a câte 400gr./buc.. Alături de reţeta prescrisă de medicul de familie, la ridicarea laptelui praf, este necesar să fie prezentat certificatul de naştere al copilului (copie) şi cartea de identitate a părintelui.

Pot primi lapte praf gratuit:

  • copiii sănătoși la care se constată o creștere nesatisfăcătoare (sub limita inferioară a normalului vârstei), din cauza absenței sau insuficienței cantitative a laptelui matern;
  • copiii cu mame care prezintă contraindicații la alăptare (suferă de boli grave precum: TBC pulmonar activ, septicemie, boli psihice grave, infecție cu virusul HIV, insuficiență renală sau cardiacă, tratamente cu citostatice etc.);
  • copiii adoptați sau aflați în familii de plasament;
  • copiii cu mame decedate.

Programul de lucru la Centrul de distribuire a laptelui praf este următorul: de luni până joi, între orele 8.00 - 16.30, iar vineri, de la 8.00 la 14.00.

Opțiuni pagină

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

Ajută și tu! Donează haine groase pentru oamenii fără adăpost!

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2018 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design