[INVITAŢIE] “Violenţa domestică – încotro?” o realitate dezbătută în Sectorul 6

În data de 21 martie 2017, începând cu orele 10:00, la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală “Conacul Golescu Grant” din Aleea Ţibleş nr. 64, va avea loc  conferinţa cu tema “Violenţa domestică – încotro?”.

Evenimentul este organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale, marcând cu această ocazie şi faptul că anul 2017 este dedicat eliminării violenţei împotriva femeilor, de către Comisia Europeană.

Cu acest prilej, reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, ai Fundaţiei Sensiblu, ai Asociaţiei ADRA, ai Asociaţiei Necuvinte şi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 vor împărtăşi invitaţilor din principiile şi expertiza care ghidează activităţile pe care le desfăşoară în această arie a problematicii sociale.
La final, începând cu orele 16:00, asistenţii sociali ai DGASPC S6, însoţiţi de voluntari vor recrea, în mediul stradal, o scenă ruptă din realitatea multor femei abuzate fizic, dar vor oferi şi soluţii de stopare a fenomenului.

Manifestarea este menită să atragă atenţia asupra comportamentului de violenţă domestică, precum şi împotriva ignorării acesteia. Deseori, adevărul nu este confortabil, dar viaţa cu un partener nu trebuie să devină un joc de putere.

Acţiunile de conştientizare vor avea loc în patru zone din Sectorul 6:

  1. Bd. Constructorilor - la Piaţa Crângaşi (lângă staţia de Metrou);
  2. str. Braşov nr. 25 (Auchan, zona Tricodava);
  3. Bd. Vasile Milea nr. 4 (AFI Cotroceni);
  4. Bd. Iuliu Maniu nr. 19 (Cora Lujerului).

“Violenţa împotriva femeilor” a fost recunoscută ca şi concept în legislaţia din România prin ratificarea Convenţiei de la Istanbul, intrată în vigoare în septembrie 2016.

Conform Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în primele 6 luni ale anului 2016, la nivel naţional, s-au înregistrat 8.926 de sesizări privind infracţiunea de lovire şi alte violenţe săvârşite în familie. Copiii de ambele sexe sunt afectaţi aproximativ egal de actele de lovire şi alte violenţe în familie.

 Dintre adulţi, femeile sunt cele mai afectate (79% dintre victime sunt de sex feminin), iar majoritatea agresorilor sunt bărbaţi (92,3%).

Această statistică nu reflectă întru totul realitatea, întrucât numărul de acte de violenţă fizică este cu mult mai mare, iar discrepanţa apare din cauza faptului că multe victime nu se prezintă la autorităţile cu atribuţii în domeniu sau nu declară problema reală cu care se confruntă.

Vă rugăm să confirmaţi participarea telefonic la 0723.200.463 – doamna Mihaela Drăgoi sau prin e-mail la  office@dgaspc6.com.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001