Sărbătorile şi tradiţiile româneşti - prilej pentru integrarea socială şi dezvoltarea personală a copiilor din Sectorul 6

În apropierea Sărbătorii Floriilor, cei 22 de copii şi asistenţi maternali profesionişti din reţeaua de asistenţă maternală a Sectorului 6 au participat la un eveniment în cadrul proiectului „Cercetaşi printre tradiţii şi obiceiuri româneşti”, desfăşurat la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală „Conacul Golescu Grant”.

Evenimentul, organizat sub forma unui atelier, le-a oferit copiilor prezenţi posibilitatea de a afla şi descoperi noi informaţii utile cu privire la semnificaţia Sărbătorii de Florii şi de a asculta legenda Salciei, cea care este dusă la sfinţit cu ocazia Floriilor. Mai mult, acestora li s-a vorbit despre numeroasele obiceiuri din câteva zone ale ţării, informaţii împărtăşite de către un copil, desemnat cercetaş. Participanţii au putut confecţiona flori din hârtie, sub îndrumarea unui invitat special -  George Fotin, un tânăr de 17 ani cu nevoi speciale şi care se află în plasament în reţeaua de asistenţă maternală a Sectorului 6. Băiatul urmează cursuri de origami de patru ani şi dă dovadă de mult potenţial şi creativitate. Pe parcursul întâlnirii, George le-a fost alături copiilor prin îndrumare şi ajutor în arta confecţionării florilor din hârtie.

„Proiectul <Cercetaşi printre tradiţii şi obiceiuri româneşti> a fost gândit ca un parteneriat cu şcolile şi grădiniţele din Sectorul 6. Scopul său este de a le oferi copiilor sentimentul de apartenenţă şi identitate naţională prin acumularea de cunoştinţe legate de tradiţiile, valorile, sărbătorile şi istoria poporului român. Aceste lucruri sunt esenţiale pentru dezvoltarea personalităţii celor mici întrucât le oferă o imagine de ansamblu asupra evoluţiei generaţiilor precedente - părinţii şi bunicii lor - precum şi asupra evoluţiei ţării noastre. În final, copiii vor înţelege semnificaţia valorilor şi sărbătorilor româneşti”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

La finalul evenimentului, tuturor le-au fost oferite diplome, coroniţe din salcie şi alte obiecte confecţionate de copii. Dincolo de aceste daruri materiale, toţi invitaţii au plecat de la atelier entuziaşti şi dorinici să participe la alte acţiuni cu teme etnografice în calitate de „cercetaşi”.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001