Peste 1000 de femei au beneficiat de cursuri de calificare si formare profesionala

  • 1000 de femei au participat la programe de calificare si formare profesionala;
  •  653 ore de consultanta pentru elaborarea si implementarea planurilor de afaceri dezvoltate in cadrul cursurilor acordate;
  • EVANETWORK - Prima retea interprofesionala pentru sprijinirea integrării femeilor pe piaţa muncii și a parteneriatului;
  • 5 premii pentru initierea de activitati independente acordate;
  • 15 femei membre EVANetwork instruite si certificate ca mentor-formator;
  • 23 persoane participante la o vizita de studiu in Suffolk, UK.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 impreuna cu partenerii sai Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL, Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău, Fundaţia Crucea Alb Galbenă, SC Green Team Actual SRL anunţă rezultatele proiectului „EVA – Evoluţie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piaţa muncii”, ID 125842.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada mai 2014 – noiembrie 2015 si s-a adresat femeilor din judetele Bucuresti, Ilfov, Bacau, Galati.

Obiectivul general al proiectului a constat îndezvoltarea unui model unitar, integrat, funcţional şi sustenabil pentru a facilita accesul femeilor pe piaţa muncii şi în mediul de afaceri la nivelul comunităţilor din cele 3 regiuni (Sud-Est, Nord – Est şi Bucureşti – Ilfov), asigurând promovarea egalităţii de gen şi combaterea discriminării.

Prin intermediul proiectului, s-a facilitat accesul la instruire si consultanta de specialitate pentru 1000 de femei care pot deveni competitive pe piata locurilor de munca, avand sanse sporite de a accesa un loc de munca mai bine remunerat sau de a avansa in cariera.

Totodata, a fost infiintata EVANETWORK-prima retea interprofesionala a femeilor antreprenor, a carei misiune este sprijinine integrarea femeilor pe piata muncii și a parteneriatului învederea initierii de afaceri. Membrele EVANetwork sunt femei active in domenii diferite, caracterizate de dorinta de a se dezvolta personal si profesional, prin accesarea resurselor oferite in cadrul retelei. Interactunea cu membrele grupului poate conduce la realizarea de proiecte in comun, contribuind la dezvoltarea comunitatilor in care activeaza si promovand solidaritatea ca model de cooperare feminin.

Pentru DGASPC Sector 6, finalizarea activităților din proiectul EVA înseamnă un nou început. Ca parteneri în cadrul acestui program ne-am asumat o responsabilitate care depășește termenul limită al proiectului și care le vizează pe toate femeile din comunitate. Sustenabilitatea pe care suntem determinați să o promovăm presupune atât continuarea activităților de îndrumare și inserție pe piața muncii a beneficiarelor noastre, cât și atragerea în acest tip de programe a altor femei care se confruntă cu probleme de marginalizare socială. Într-o societate complexă, afectată de schimbări majore și rapide, instituția noastră are rolul de a  deveni un punct de reper și stabilitate iar programul EVA ne-a permis să punem în practică acest deziderat.​” Gabriela Schmutzer, Director General Adjunct DGASPC Sector 6

Mai mult, în cadrul proiectului s-a realizat o brosura ce cuprinde informatii culese in urma unei vizite de studiu in Anglia, privind modele de afaceri de succes locale, impactul in comunitate, gradul de replicabilitate in Romania.

Proiectul aduce o serie de beneficii pentru grupul tinta: premierea celor mai bune 5 planuri de afaceri; calificarea unui număr de 1000 femei în diferite ocupaţii (frizer, manichiurist, pedichiurist, babysitter, lucrător social, îngrijitor bătrâni la domiciliu, florar-decorator) sau certificarea prin absolvirea de cursuri de formare profesională de scurta durata (manager de proiect si competente antreprenoriale); creşterea calităţii vieţii unui număr de 1000 de persoane care au fost informate cu privire la oportunităţile de calificare şi la şansele pentru participarea activă pe piaţa muncii a femeilor; consultanţă pentru elaborarea şi implementarea planurilor de afaceri dezvoltate în cadrul cursurilor.

Pe termen mediu proiectul va deveni un reper de succes în regiune şi o bună practică ce va putea fi replicată şi în alte zone, iar pe termen lung proiectul îşi aduce o contribuţie directă la imbunătăţirea calitatii vietii femeilor din cele 4 judeţe vizate.

Proiectului EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeste in oameni,Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie DMI 6.3 ”Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001