Al treilea Club al Seniorilor, deschis în mandatul primarului Rareş Mănescu

Astăzi, 23 noiembrie, şi-a deschis porţile Clubul Seniorilor “I.L. Caragiale”, cel de-al treilea spaţiu dedicat persoanelor în vârstă din comunitate. Clubul Ion Luca Caragiale este situat în strada Sg. Lăţea Gheorghe nr. 8, bloc C 52 şi are o capacitate de 50 locuri.

Prin activităţile propuse, proiectul implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 urmăreşte menţinerea sau ameliorarea capacităţilor fizice şi intelectuale ale persoanelor vârstnice, precum şi stimularea participării la viaţa socială. Încă de la deschiderea primului centru, în noiembrie 2012, în incinta “Clubului Seniorilor” s-au desfăşurat numeroase activităţi şi evenimente la care seniorii din comunitate au participat cu mare entuziasm.

"Clubul Ion Luca Caragiale este un tip de serviciu alternativ care îşi propune să ofere posibilitatea vârstnicilor de a socializa, de a se implica în viaţa comunităţii şi de a fi puşi în valoare, atât ei ca indivizi, cât şi experienţele lor de viaţă", a explicat primarul Rareş Mănescu.

Persoanele vârstnice interesate să participe la activităţile clubului trebuie să domicilieze în Sectorul 6, să aibă vârsta legală de pensionare, conform legii şi să nu sufere de boli contagioase sau psihice care pot afecta integritatea celorlalte persoane care fac parte din grup. Activităţile din incinta noului club au un caracter cultural-educativ, de petrecere a timpului liber şi socializare. Conceptul fundamental al cluburilor este “îmbătrânirea activă”.

Astfel, seniorii vor beneficia de ateliere de lucru manual, activităţi de voluntariat şi recreativ-distractive, de petrecere a zilelor de naştere şi onomastice ale membrilor clubului. Ieri s-a primit şi o primă donaţie, care a constat în jocuri de şah, table şi remi.

"Primăria Sectorului 6 le oferă vârstnicilor din comunitatea noastră o paletă amplă de activități în cadrul Cluburilor Seniorilor. Una dintre strategiile implementate la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului vizează îmbătrânirea activă prin învăţare pe tot parcursul vieţii. Cu o treime din cetățeni ajunși la vârsta a treia, Sectorul 6 se înscrie în tendința națională și europeană de îmbătrânire a populației. O categorie socială atât de numeroasă, supusă până acum câţiva ani excluziunii sociale, trebuie considerată o resursă viabilă pentru societate. De aceea, Proiectul <Complex de Servicii Sociale Sfânta Maria> îşi propune să aducă seniorii mai aproape de comunitate şi de oameni cu aceleaşi preocupări. Primăria Sectorului 6 a inițiat un program de anvergură prin care populația de vârsta a treia este readusă în viața socială activă și integrată într-un proces amplu de schimbare a atitudinii faţă de vârsta senectuţii. Totul a fost posibil datorită răspunsului venit din partea părinților și bunicilor noștri, care au ales să rămână implicaţi activ în comunitate",a declarat primarul Rareș Manescu.

Noul Club al Seniorilor face parte din proiectul Complex de servicii sociale "Sfânta Maria" şi se adaugă cluburilor deja existente în comunitatea Sectorului 6 (Plevnei şi Ghencea). Activităţile vin în sprijinul persoanelor de vârsta a treia prin creşterea confortului psihic, prin implicarea în activităţi care au caracter recreativ si socio-cultural, precum si prin dezvoltarea unei atitudini de întrajutorare între seniori.

Extinderea serviciilor sociale cu acest specific la nivelul comunităţii Sectorului 6, servicii aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, pun în aplicare principiile şi obiectivele propuse în Strategia naţională pentru promovarea îmbătrânirii active şi protecţia persoanelor vârstnice pentru perioada 2015 - 2020 şi a Planului strategic de acţiuni pentru perioada 2015 - 2020.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001