Primăria Sectorului 6primeşte aprecieri internaţionale pentru proiectul de asistenţă socială SocialXchange

Aflată zilele acestea în localitatea Esch-Belval, Luxemburg, delegaţia Primăriei Sectorului 6, reprezentată de conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 urmează să primească recunoaşterea europeană în administraţia publică pentru iniţierea şi implementarea proiectului SocialXchange – magazin social, destinat categoriilor sociale defavorizate din comunitate.

Cea de-a VIII-a conferinţă europeană a calităţii în administraţe publică, intitulată “Întărirea capacităţii administraţiei publice în prezent şi provocările viitoare. Administraţia publică - parte a unei soluţii“, are loc în perioada 01 – 02 octombrie 2015, sub egida Preşedinţiei luxemburgheze a Uniunii Europene, prin Ministerul Funcţiei Publice şi Reformei Administrative, Reţeaua Europeană a Administraţiei Publice (EUPAN) şi Institutul European de Administraţie Publică (EIPA).

”Suntem onoraţi că proiectul SocialXchange implementat de Primăria Sectorului 6 primeşte recunoaşterea europeană. Principiul solidarităţii în comunitate, care este temelia magazinului SocialXchange, face parte din valorile Uniunii Europene. Însă spiritul de întrajutorare a avut mult de suferit în România, după 50 de ani de comunism – o perioadă de suspiciune reciprocă şi indiferenţă faţă de aproape. Mă bucură modul în care locuitorii Sectorului 6 şi bucureştenii în general au primit această iniţiativă, înţelegând că însăşi comunitatea devine mai puternică dacă fiecare contribuie cu ce poate, pentru ca toţi să avem ceva de câştigat. Iniţiativa inovatoare a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, precum şi implicarea în acest proiect a cetăţenilor, a companiilor şi a organizaţiilor neguvernamentale produc, în fiecare zi, rezultate remarcabile”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

O serie de idei novatoare, precum stimularea implicării şi responsabilităţii sociale, principiul echităţii şi protecţia mediului înconjurător, au făcut din proiectul SocialXChange iniţiat de primarul Rareş Mănescu un model de bună practică în domeniu. Proiectul a atras atenţia specialiştilor europeni, prin originalitate şi contribuţia adusă la schimbarea mentalităţilor în România.

Magazinul direcţionează produse donate de cetăţeni sau firme către persoanele defavorizate, în schimbul prestării de activităţi în folosul comunităţii, prin intermediul unui sistem inovator de puncte. De la începutul anului, când a fost dat în folosinţă de către primarul Rareş Mănescu, magazinul a reuşit să stimuleze donaţiile, firme private, ONG-uri sau instituţii contribuind cu produse la ajutorarea beneficiarilor care au ales să muncească pentru a primi ceva în schimb.

La rândul său, Proiectul ”Transparenţă şi calitate în administraţia publică prin social media”, demarat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi susţinut de Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6, a fost selecţionat ca model de bună practică în cadrul aceleiaşi competiţii, datorită modului de utilizare a mijloacelor digitale de comunicare şi dialog cu cetăţenii.

Urmând motto-ul instituţiei, “Deschişi spre viitor”, administraţia Sectorului 6 a fost recompensată cu premii de buna practică în domeniul utilizării instrumentelor de comunicare online şi de social media în relaţia cu cetăţenii. 

Diplomele şi trofele primite cu acest prilej atestă transparenţa şi gradul înalt de profesionalism atinse în dialogul iniţiat atât prin intermediul paginilor web, cât şi al reţelelor de socializare la nivelul Sectorului 6. Devenite în timp modele de succes ale unei strategii moderne de comunicare, relaţiile cu cetăţenii dezvoltate de Primăria Sectorului 6 şi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 s-au concretizat într-o medie de 70.000 vizitatori unici ai paginilor web www.primarie6.ro şi www.asistentasociala6.ro, precum şi peste 9.000 de utilizatori care urmăresc activitatea şi noutăţile postate prin intermediul paginilor de Facebook.

Este demn de amintit că cele două proiecte sunt singurele care au fost selecţionate să reprezinte România în cadrul conferinţei din Luxemburg, într-o companie selectă din care nu lipsesc ţări cu tradiţie în administraţie precum Austria, Franţa, Finlanda sau Norvegia. Dintr-un număr total de 33 de proiecte, doar 5 au ca domeniu de aplicabilitate asistenţa socială.

În ceea ce-l priveşte, Proiectul SocialXChange – magazin social a fost selectat la nivel european şi de către Institutul European al Administraţiei Publice (EIPA) în cadrul Conferinţei „Sectorul Public ca Partener pentru o Societate mai Bună” (”The Public Sector as Partner for a Better Society”), unde va primi, alături de alte 64 de proiecte, dintr-un număr de 266 de aplicaţii eligibile înscrise, certificatul de model de bună practică  în cadrul Competiţiei Premiilor Sectorului Public, care se va desfăşura la Maastricht, la jumătatea lunii noiembrie.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001