35 de persoane din Buhusi au participat la sesiuni de informare si consiliere profesionala

În cadrul proiectului ŞANSA – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate”, derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Secor 6 în parteneriat cu Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL, Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău, un număr de 35 de persoane din Buhusi, judetul Bacau, au participat la sesiuni de informare si consiliere organizate la nivel local.

Participantii, preponderent persoane inactive pe piata fortei de munca, au beneficiat de 18 ore de informare si consiliere de grup, unde au aflat informatii despre piata muncii si evolutia ocupatilor in regiunea de Nord Est si in judetul Bacau, evaluarea si autoevaluarea personalitatii, dezvoltarea abilitatii si increderii in sine in vederea luarii de decizii privind propria cariera.

De asemenea, participantii au fost incurajati sa isi dezvolte abilitati privind autocunoasterea personala, sa isi stabileasca obiective profesionale privind cariera, precum si sa identifice si planifice etapelor privind obiectivele persoanele, dezvoltarea abilitatilor si increderii in sine. Un punct critic al sesiunilor de informare a fost cel reprezentat de lipsa locurile de munca din regiune si metodele si tehnici ce pot fi aplicate pentru cautarea unui loc de munca.

Mai mult, in urma sesiunilor de informare si consiliere, cele 35 de persoane participante, au dobandit competentele de pregatire ale CV-ului si a scrisorii de intentie pentru angajare.

Proiectul ŞANSA – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate”are ca obiectiv general facilitarea accesului la ocupare şi informare pentru 1140 de persoane din 3 regiuni: Bucureşti – Ilfov, Sud – Est şi Nord – Est, în vederea combaterii excluziunii sociale şi marginalizării persoanelor vulnerabile din cele 3 regiuni metionate.

In cadrul proiectului, 840 de persoane vor fi calificate in meserii precum: Lucrător în comerţ, Îngrijitoare Bătrâni la Domiciliu, Confenctioner asamblor articole textile, Tehnician Maseur, Florar–decorator, Lucrător în cultura plantelor (agricultor), Ospătar (chelner), Lucrător instalator pentru construcţii, Frizer.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001