Persoanele vulnerabile au o nouă şansă de incluziune pe piaţa muncii

  • 780 de persoane persoane vulnerabile din 3 regiuni ale Romaniei vor fi calificate;
  • 840 de persoane vor beneficia de informare si consiliere privind gasirea unui loc de munca;
  • 30 de mini proiecte sociale vor fi demarate.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 în parteneriat cu Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL şi Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău anunţă lansarea lansarea proiectului ”Şansa – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate”. 

Timp de 18 luni, 780 de persoane vulnerabile din regiunile Bucuresti - Ilfov, Sud - Est si Nord – Est vor fi calificate in domenii precum lucrător în comerţ, îngrijitoare bătrani la domiciliu, confencţioner asamblor articole textile, tehnician maseur, florar–decorator, lucrător în cultura plantelor (agricultor), ospătar (chelner), lucrător instalator pentru construcţii, frizer. Pe termen lung proiectul îşi aduce o contribuţie directă la combaterea excluziunii sociale si marginalizarii persoanelor vulnerabile din cele 3 regiuni metionate.  

Mai mult, 840 de persoane vor participa la 56 de sesiuni de informare şi consiliere profesională în cadrul cărora vor afla informaţii despre piaţa muncii şi evoluţia ocupaţilor, evaluarea şi autoevaluarea personalităţii, dezvoltarea abilităţii si încrederii în sine.

De asemenea, în cadrul proiectului va fi realizat un studiu care îşi propune să analizeze care sunt acţiunile şi intervenţiile care au cel mai mare impact la nivelul persoanelor cu risc de excluziune socială dar şi la nivelul comunităţii din care provin şi al societăţii în general.

O componentă importantă a proiectului o reprezintă stimularea implicarii civice a grupului ţintă pentru a combate disfuncţiile sociale. Astfel, vor fi organizate seminarii privind implicarea civică şi conduită responsabilă în societate cu scopul de a informa şi constientiza grupul ţintă asupra drepturilor pe care le au ca cetăţeni. Pentru a încuraja implicarea civica a participanţilor se va lansa un concus cu premii privind cele mai bune mini proiecte comunitare şi cele mai bune 30 dintre acestea sa fie premiate cu 2000 ron.

Proiectul se adresaza persoanelor din judetele Bucureşti Ilfov Galaţi Bacău Botoşani Iaşi Suceava Vaslui Buzău Brăila aflate în următoarea situaţie de vulnerabilitate: familii cu peste 2 copii, familii monoparentale,  femei, persoane cu dizabilităţi, persoane de etnie roma si tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului.

Proiectul „ŞANSA-Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate este co-finanţat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni, Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie DMI 6.2 ” Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”, are o durata de 18 luni si un Valoarea total eligibila a proiectului de 6,558,350.88 ron , din care valoarea eligibila a finantarii nerambursabile este de 6,427,183.86 ron.

Pentru orice informaţii legate de proiect, ne puteţi contacta la e-mail office@4change.ro sau telefon 0746.607.031 persoană de contact Costin Pistalu, Coordonator Comunicare si Relatii Publice.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001