Cursuri de perfectionare pentru asistentii maternali profesionisti din sectorul 6

In luna octombrie, 45 de asistenti maternali profesionisti angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 au participat la doua cursuri de perfectionare, organizate de Serviciul Asistenta Maternala din cadrul DGASPC si de Fundatia Internationala pentru Copil si Familie.

Cursurile de perfectionare au loc periodic si au ca scop imbunatatirea calitatii serviciilor oferite de asistentii maternali prin teme referitoare la situatiile cu care acestia s-ar putea confrunta in relatia cu copiii pe care ii au in grija. Prin aceste intalniri se vizeaza, de asemenea, schimbul de experinta intre asistentii maternali si crearea unor grupuri de suport.

Cele doua cursuri din luna octombrie au avut ca subiecte “Abuzul” si “Atasament si Separare”, fiind sustinute de psihologii si specialistii in asistenta sociala ai DGASPC Sector 6 si ai organizatiei nonguvernamentale.

Totodata, la jumatatea lunii noiembrie, specialistii DGASPC Sector 6 vor sustine o sesiune de pregatire in vederea obtinerii atestatului de asistent maternal profesionist pentru 10 persoane care doresc sa imbratiseze aceasta meserie si au parcurs etapele de evaluare primara.

Ingrijirea prin asistenta maternala a copiilor lipsiti de ocrotire parinteasca reprezinta o forma moderna si eficienta de protectie sociala, ca alternativa la institutionalizarea in centre rezidentiale. Asistentul maternal este persoana care primeste in ingrijire unul sau mai multi copii aflati in situatii de risc (abandon familial, a caror dezvoltare fizica si/sau psihica este pusa in pericol etc.), pana in momentul in care reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 vor gasi o masura de protectie definitiva pentru acestia (integrarea in familia naturala sau extinsa, adoptie).

Un asistent maternal profesionist poate primi in plasament unul sau mai multi copii in functie de atestatul pe care acesta il detine si de disponibilitatea sa si a familiei sale.

Persoana care devine asistent maternal profesionist va fi angajata cu carte de munca, va primi salariu fix, la care se adauga sporurile aferente (vechime, conditii deosebite).

Totodata, pentru fiecare copil aflat in ingrijirea asistentului maternal profesionist, se acorda produse de echipament, cazarmament, materiale igienico-sanitare, rechizite, alocatii de hrana si de plasament si se deconteaza atat cheltuielile pentru plata intretinerii, cat si cele legate de serviciile de asistenta medicala.
Pentru a putea deveni asistent maternal este necesar ca persoanele interesate sa aiba domiciliul in sectorul 6, un spatiu disponibil adecvat pentru cresterea si dezvoltarea copilului, sa prezinte o stare buna de sanatate si sa depuna cerere la Serviciul Asistenta Maternala.

In urma depunerii cererii, angajatii Serviciului de Asistenta Maternala din cadrul D.G.A.S.P.C. sector 6 vor efectua o evaluare sociala a persoanei solicitante, care consta in vizite la domiciliul acesteia, discutii cu membrii familiei sale, vecini, prieteni, precum si o evaluare psihologica.

Ulterior evaluarii, persoanele acceptate vor urma cursuri de pregatire in vederea obtinerii atestatului de asistent maternal profesionist, numai dupa obtinerea acestui document putand fi angajate.

In prezent, sunt angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, un numar de 67 de asistenti maternali profesionisti care au in grija 81 de copii.

Persoanele care doresc sa devina asistenti maternali se pot adresa la sediul DGASPC Sector 6 din str. Drumul Taberei nr. 18 (complex Orizont) sau la telefon 745 72 37.

De asemenea, toti cei interesati de serviciile sociale din sectorul 6 pot accesa site-ul institutiei la adresele www.asistentasociala6.ro, www.protectiacopilului6.ro sau pot solicita informatii prin intermediul postei electronice la office@protectiacopilului6.ro sau dgaspc6@yahoo.com.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001