Compartiment de consiliere și asistență specializată pentru copii cu autism

 

Domeniul de competenţă:

Copiii din comunitate, afectaţi de autism, beneficiază de servicii sociale specializate în cadrul Centrului de Consiliere şi Asistenţă pentru Copii cu Autism. Centrul a fost inițiat în anul 2011 prin proiectul “Șanse la integrare” – inițiat în parteneriat cu Fundația Romanian Angel Appeal și Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Beneficiari:

Beneficiarii centrului sunt copii din comunitatea sectorului 6, cu tulburare în spectru autist ce prezintă documente ce atestă dignosticul de autism sau de tulburări asociate, iar admiterea se realizează la solicitarea părinților/reprezentanților legali care se  adresează direct centrului sau sunt referiți de către Serviciul de evaluare complexă a copilului cu dizabilități.

Obiective:

Scopul proiectului este creșterea șanselor de integrare socială a copiilor cu autism prin diagnosticarea precoce și facilitarea accesului la servicii și programe de recuperare și asistență specializată.

Servicii oferite:

Serviciile oferite se adresează atât copilului, cât şi familiei şi constau în stimularea comunicarii, a dezvoltării interacţiunii sociale şi abilităţi de grup, deprinderi de autonomie/autoservire personală, motricitate grosieră şi fină, terapie individuală şi de grup, logopedie, terapie asistată cu animale, activităţi sportive adaptate, art-terapie şi stimulare senzorială.

Copiii beneficiază de o îmbinare a intervenţiilor psihocomportamentale în context de grup cu cele de dezvoltare a autonomiei personale, de stimularea comunicării funcţionale, în cadrul unui program terapeutic individualizat, în acord cu particularităţile copilului şi nivelul lui de dezvoltare.

Programul terapeutic:

Programul terapeutic este individualizat, personalizat, în acord cu nivelul de dezvoltare al copilului, cu particularitățile sale, iar materialele necesare pentru începerea terapiei, dar și pentru continuarea terapiei sunt multiple, cu nivele diferite de complexitate – de la jucăriile generale pe care le are un copil în mediul său la jucăriile specifice și adecvat structurate – materiale diferite (lemn, plastic, texturi), forme, culoare, grade de complexitate pentru a deservi atingerea obiectivelor pe toate ariile: autoservire și autonomie personală – abilitățile de viață, stimularea limbajului și dezvoltarea comunicării, motricitate fină și grosieră, socializarea și jocul, cogniția, stimulare și integrare senzorială.

Copiii preşcolari cu autism sunt ajutaţi să se integreze în învăţământul public de masă din sectorul 6, iar părinţii devin coterapeuţi în procesul de recuperare şi integrare a copilului cu autism în învăţământul public de masă. De asemenea, cadrele didactice, beneficiază de pregătire pentru a oferi un suport şi intervenţie instructiv-educativă specifică copiilor cu autism preşcolari şi şcolari din ciclul primar (7-10/11 ani), din sectorul 6.

Date de contact:

Adresa: Aleea Istru Nr. 4, (zona Prelungirea Ghencea), Sector 6, Bucureşti 
Tel:  0213176311;
Fax: 0213176312.
E-mail: evaluarecomplexacopii@dgaspc6.com

Programul de lucru cu publicul: 
Luni, Marţi, Joi: 8.00 - 16.30; 
Miercuri: 08.00 - 18.30
Vineri: 8.00 -14.00.

Opțiuni pagină

Rețele sociale

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

Ajută și tu! Donează haine groase pentru oamenii fără adăpost!

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2018 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

 

 

Realizare site web HASS Web Design